sursa foto: Facebook/ Protest pentru apă caldă şi căldură
FactualSpot

Lipsa căldurii – generatoare de meme și proteste în Capitală

0

Joi dimineață, bucureștenii s-au strâns din nou în fața Primăriei Capitalei, unde au adus ligheane pentru a protesta lipsa de apă caldă și căldură.

„Protestăm pentru că nu avem apă caldă și căldură într-o bună bucată din București. Am venit cu lighean în care ne spălăm ca pe vremea lui Ceaușescu. (…) Nu știu ce se va schimba, depinde de primar și de administrație. Sperăm să se cheltuiască mai puțini bani pe alte lucruri care nu sunt necesare. Avem cel mai scump târg de Crăciun, de exemplu. Pentru asta sunt bani și pentru foarte multă publicitate pentru primărie, la televizor”, a spus Maria, potrivit Mediafax.

sursa foto: Facebook/ Protest pentru apă caldă şi căldură

Altă protestatară a precizat că participă la acțiune „din solidaritate cu vecinii mei care nu au apă caldă și căldură din Drumul Taberei”.

„Se spune că oamenii se obişnuiesc cu răul. Ai ajuns acasă de la serviciu şi în apartament e frig. Vrei să îţi faci un duş, dar nu ai apă caldă. În ziua următoare la fel. Şi în următoarea. Cât durează până când umpli cada, gândindu-te că poate se ia şi apa rece? Dar până când îţi cumperi un calorifer electric?

Acum 30 de ani, oamenii erau obişnuiţi cu răul. În fiecare apartament exista o cadă plină cu apă, lumânări pentru când se oprea curentul, butelii de rezervă şi nelipsitul lighean multifuncţional, bun şi la spălatul rufelor şi la spălatul omului. Apoi nişte oameni curajoşi au ieşit în stradă cerându-şi drepturile şi lucrurile s-au schimbat. Dar orice progres poate fi urmat şi de regres.

La 30 de ani de la Revoluţie, de când oamenii au murit pentru libertate şi demnitate, avem un primar care ne refuză dreptul la demnitate. Avem un primar care, în pragul iernii, lasă Bucureştiul fără apă caldă şi căldură. Şi care pare mai mult preocupat de a jigni nişte oameni care construiesc un spital pentru copii decât de a rezolva problema. Apropo de spitale pentru copii, doamna Firea, ştiaţi că spitalul Marie Curie nu are nici el apă caldă în aceste zile?”, este descrierea pe care au făcut-o inițiatorii protestului pe pagina de Facebook.

Supărarea bucureștenilor este dată de inexistența apei calde, însă Primăria Capitalei a fost ocupată să ofere Catedralei Mântuirii Neamului cu 10 milioane de lei, la începutul acestui an.

sursa foto: Facebook/ Protest pentru apă caldă şi căldură

Cam așa au fost surprinși locuitorii capitalei când au observat că temperatura apei nu este una potrivită:

sursa foto: makeameme.org

Bucureștenii au mai așteptat puțin în duș să fie siguri:

sursa foto: 9gag.com

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, i-a însoțit, la sfârșitul săptămânii trecute, pe liberali în faţa Primăriei Capitalei, care veniseră tot cu ligheane în mâini, cu scopul de a semnala problema dramatică a termoficării din Bucureşti.

„Ştim că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi în apartamente unde nu aveţi căldură şi apă caldă. Avem o singură explicaţie pentru această situaţie în care vă găsiţi: Gabriela Firea şi lipsa interesului ei pentru a face investiţii astfel încât să nu vă mai confruntaţi cu această situaţie.

Mai multe zone din Bucureşti au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza lucrărilor pe care le desfășoară RADET, în urma apariției unor avarii la conducte vechi de zeci de ani.

Greta Thunberg și Sustaina Claus participă la COP25. Summit-ul ONU cu privire la schimbările climatice, la Madrid

Articolul precedent

EA Sports îl suspendă pe Marco Van Basten din FIFA20 pentru utilizarea unei expresii naziste. Ce urmări juridice poate avea rostirea unor astfel de cuvinte

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual