sursa foto: Facebook/ HAMC București
FactualSpot

Liderul clubului de motociliști Hells Angels din București, implicat într-o anchetă internațională de amploare privind trafic de droguri și instigare la omor

0

Forțele de ordine române, în colaborare cu cele americane, au oprit o rețea internațională de trafic de droguri, coordonată dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, au arătat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Judecătorii Curții de Apel București au dispus arestarea provizorie, în cadrul dosarului de trafic de droguri și instigare la omor instrumentat de DEA și DIICOT, a lui Marius Lazăr, șeful clubului de motocicliști Hells Angels București, și a neo-zeelenadezilor Michael Matthews Murray și Patrick Johnson Marc, potrivit site-ului CAB.

În comunicatul DIICOT au fost precizate următoarele: „La data de 18.11.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat 3 acțiuni de prindere în flagrant după cum urmează:

  • surprinderea a doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină, ce urma să fie transmisă în Noua-Zeelandă;
  • surprinderea, într-un depozit, al unui membru al grupării după ce acesta negociase preluarea unei cantităţi de cocaină, având ca destinaţie România;
  • surprinderea, într-o locaţie utilizată ca loc de întâlnire al membrilor grupării, a liderului acesteia din România, având asupra sa suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a doua imobile , reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux.”

De asemenea, cei 2 neo-zeelandezi și românul au fost propuși pentru extrădare în SUA, după ce un judecător din Texas a emis mandate de arestare împotriva lor. Extrădarea celor 3 se va judeca în decembrie. Cei 3 au fost prinși la București în urma unei acțiuni comune DEA (Drugs Enforcement Agency – Agenția de combatere a drogurilor din SUA) și DIICOT, la care au luat parte U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations, doi procurori din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Poliția Română și ANABI.

Decizia magistraților Curții de Apel București a fost următoarea: „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În temeiul art. (…) din Legea nr. 302/2004 republicată şi art. (…) din Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, dispune arestarea provizorie, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 19.11.2020 şi până la 18.12.2020, inclusiv, a persoanei extrădabile Lazăr Marius (în vederea predării către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii, pentru executarea mandatului de arestare nr. (…) emis la data de 04.11.2020 de către magistratul competent din cadrul Tribunalului Districtual al Statelor Unite ale Americii pentru Districtul de Est al Statului Texas. Fixează termen la data de 16.12.2020, (…), pentru continuarea procedurii de extrădare. Se citează persoana extrădabilă la locul de deţinere.”

Acuzațiile ce li se aduc sunt: trafic transfrontalier de droguri de mare risc, spălarea banilor şi instigare la omor calificat. Potrivit DIICOT, gruparea condusă de neo-zeelenadezi aflați în detenție în Noua Zeelandă negocia cumpărarea de cocaină și metafetamină în România pentru piața externă: „În cadrul negocierilor desfășurate, reprezentanții români ai grupării organizate, le-au solicitat și ei o cantitate de droguri furnizorilor și au discutat despre posibilitatea asasinării unui membru al unei grupări rivale.”

Acum 75 de ani a început Procesul de la Nürnberg, în cadrul căruia înalții oficiali naziști au răspuns pentru crime împotriva umanității în fața unui tribunal internațional

Articolul precedent

Ungaria și Polonia ar putea fi excluse parțial din planul bugetar multianual al UE

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual