sursa foto: senat.ro
FactualSpot

Legea privind carantina și izolarea necesită zile de dezbateri în Senat. Robert Cazanciuc critică Guvernul pentru propunerea legislativă „făcută pe genunchi”

0

Ședința Camerei Deputaților de ieri seară s-a concluzionat cu un vot favorabil pentru modificarea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, formulat de Guvern: cu 266 de voturi „pentru”, 11 „împotrivă” și 8 abțineri, modificările privind carantina și izolarea au trecut de prima cameră a legislativului.

Pentru a finaliza procedura legislativă, proiectul trebuie să fie votat și de forul decisiv al senatorilor. La finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului de astăzi, vicepreședintele Robert Cazanciuc, a susținut o declarație de presă prin care a anunțat că programul de dezbatere plănuit inițial va fi replanificat deoarece adoptarea unor astfel de acte normative cu impact asupra drepturilor fundamentale necesită dezbateri consistente la Comisia Juridică. Ședința Comisie Juridice este așteptată la ora 15:00.

Programul Senatului se va desfășura și în weekend, pentru a avea la dispoziție 6 zile de dezbateri și consultări înainte de adoptarea legii în timp, înainte de a expira perioada pentru care a fost prelungită starea de alertă.

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, solicită premierului Orban și ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să se prezinte la dezbaterile plenului Senatului, pentru a corecta „ororile juridice” depistate în proiectul legislativ redactat de Guvern. De asemenea, Cazanciuc a solicitat CSM-ului să participe la ședința senatului, împreună cu specialiști juridici, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești și persoane cu competențe medicale.

Totodată vicepreședintele Senatului a criticat dur Guvernul pentru proiectul de lege întârziat, „scris pe genunchi, care să dea doar senzația că protejează și care da naștere la abuzuri.”

Încă 592 de cazuri de infecție cu COVID-19. România ajunge la 31.381 de persoane infectate și înregistrează 13 noi decese

Articolul precedent

Petrecerile sau evenimentele la care oamenii nu respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19 pot fi raportate și pe Facebook

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual