sursa foto: castanet.net
FactualSpot

Legea care permite montarea de camere video de supraveghere fără plată pe stâlpii de iluminat public, adoptată de Camera Deputaților

0

Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat marţi, 28 Iulie, un proiect de lege prin care se prevede că primăriile au dreptul de a monta camere video de supraveghere pe stâlpii din sistemul de iluminat public fără obligaţia de plată către proprietarul acestora, potrivit ordinii de zi a Camerei Deputaților.

Deputații au adoptat modificările cu 256 de voturi “pentru” și o abținere.

Legea va fi trimisă președintelui Iohannis pentru promulgare, aceasta contribuind la  montarea cu mai mare ușurință și cu costuri mult mai mici a sistemelor de supraveghere a populației.

Proiectul modifică Legea 230/2006 a serviciului de iluminat public, având ca obiect de reglementare includerea sistemelor de supraveghere video în definiţia ansamblurilor de elemente ce constituie sistemul de iluminat public. Această modificare a devenit necesară în contextul facilitării realizării unor investiţii care au ca scop creşterea gradului de siguranţă în cadrul unităţilor administrativ-teritoriale.

Deputatul PSD Andrei Pop, care a inițiat această lege a declarat că această modificare legislativă va oferi mai multă securitate cetăţenilor.

Parlamentul și-a însușit stabilirea datei alegerilor parlamentare, Guvernul reacționează: „Cum să-i lași să-și prelungească mandatul?”. Posibil conflict de interese contestat la CCR

Articolul precedent

CNSU propune obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise și închiderea teraselor în intervalul 23.00-06.00

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual