sursa foto: Facebook/avoteca
Din practicăFactual

LEGAL TALE: un podcast cu și despre profesioniști în drept

0

Recent, în mediul juridic au prosperat diverse proiecte intersociale care prezintă interes nu numai pentru profesioniștii în drept, ci pentru oricine dorește să afle secrete, atât din viața lor profesională cât și din viața de după programul de muncă.

Astăzi vă vom face introducerea către un nou proiect fascinant, lansat în urmă cu doar două săptămâni. Este vorba despre LEGAL TALE, un podcast bilunar, cu și despre profesioniști în drept. Episoadele lor pot fi accesate atât pe site-ul principal podcast.avoteca.com cât și pe alte platforme precum: Google Podcasts, Apple Podcasts, Spotify, Anchor, Stitcher, Radio Public, Breaker și Pocket Casts.

Gazda discuțiilor cuprinse în podcast este Ana-Maria Dragănuță-Briard, avocat și fondator Avoteca, iar protagoniștii vor fi profesioniști în drept, preponderent membri ai comunității Lideri pentru Justiție și ai Asociației Tinerilor Avocați din Baroul Timiș, dar nu numai.

sursa foto: Facebook/avocatdraganuta

PeROL a realizat în urmă cu 3 luni un interviu cu Doru Toma, coordonator al comunității Lideri pentru Justiție, referitor la un alt proiect, al unui film-documentar din lumea justiției. Interviul poate fi accesat AICI.

Legal Tale – un podcast cu oameni fascinanți din noua generație de juriști despre schimbare, viață, și legi.

Legal Tale prezintă povești de viață ale tinerilor profesioniști în drept, care, deși pot părea ireale în contextul lumii juridice actuale, ele scot la iveală viața adevărată din spatele profesiei. Episoadele se prezintă sub forma unor interviuri, de aproximativ 40 de minute, însă Ana-Maria este sigură că discuțiile vor evolua atât de frumos și lejer, încât de multe ori se va trece peste această durată.

Vor fi auzite povești diversificate, de la continuele încercări în păstrarea echilibrului între viața de familie și cea profesională, dificultăți întâlnite în viața trăită în orașele mici, până la sfaturi despre cum să îți conduci startupul în mod profesionist cu sprijinul unui avocat sau schimbări legislative care ne afectează pe toți.

Un podcast de interes pentru studenți, profesioniști și pentru oricine

Legal Tale este un podcast care poate fi ascultat de către oricine este interesat despre lumea juridică din România, indiferent dacă are sau nu pregătire juridică.

Ești student? Minunat, aici vei învăța ce înseamnă cu adevărat viața de jurist din diferite domenii, ce alternative profesionale ai după ce termini facultatea și cum să îți alegi ce vei face mai departe în deplină cunoștință de cauză.

Ești profesionist al dreptului? Vei afla că nu ești singurul care se străduiește să facă lucuruile mai bune, să fie profesionist la locul de muncă, să ofere cele mai competente servicii și în același timp, să își lase probelemele de serviciu la ușă când ajunge acasă și îi sare copilul și partenerul în brațe. Mai mult, vei putea auzi diverse situații prin care colegi de ai tăi au trecut și modalitatea prin care au reușit să facă față cu brio, dar nu fără dificultăți.

Nu ai studii juridice? Nu-i nimic. Acest podcast te va ajuta să vezi fața umană a juriștilor din România, să înțelegi suișurile și coborâșurile prin care aceștia trec, să îi privești ca niște simpli oameni, care se bucură de aceleași lucruri ca și tine. De ce nu, poate chiar s-a întâmplat să fiți puși în aceeași situație și ai putea auzi o poveste despre cum s-a trecut mai departe. În plus, vei afla despre modificările legislative care ne afectează viața în mod constant, cum să îți conduci și deschizi un startup, drepturi și obligații, și multe multe alte subiecte despre drept și viață în general.

Parteneri
  • Lideri pentru Justiție este o comunitate de tineri juriști din România care reunește profesioniști din domenii variate ale dreptului și care încurajează dialogul și cooperararea între profesiile juridice. În cadrul Comunității Lideri pentru Justiție și a Asociației LiderJust, juriștii își însușesc noi competențe și instrumente profesionale, luând parte la sesiuni de training specializate, workshopuri și dezbateri cu personalități din domeniul dreptului și domenii conexe; Printr-un schimb dinamic de idei, activează în cadrul proiectelor pe care le concep și le implementează împreună.
  • Asociația Tinerilor Avocați din Baroul Timiș, fondată în anul 2008, este o organizație constituită în scopul sprijinirii tinerilor avocați în exercitarea profesiei, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor profesionale specifice, economice, sociale, culturale și sportive ale membrilor săi.
  • Avoteca este un startup romanesc din domeniul legal-tech care sprijină avocații la început de carieră în dezvoltarea lor profesionala și personală, punând la dispoziția acestora o platformă digitală cu funcționalități specifice profesiei. Prin intermediul Avoteca, tinerii avocați sunt puși în legătură cu o varietate de clienți nationali și internaționali, care se pot bucura de un înalt profesionalism și prețuri competitive pe piața juridică globală.

Municipiul Cluj-Napoca are un nou video de prezentare

Articolul precedent

Proteste în București! Vezi care sunt restricțiile de circulație

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică