sursa foto: Administrația Prezidențială
FactualSpot

Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen au purtat o discuție cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene

0

Președintele Iohannis a purtat luni, 18 mai, o conversație telefonică cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. În cadrul acesteia, au discutat despre Planul de relansare a economiei Uniunii Europene și despre revizuirea bugetului comunitar, calculat pentru perioada 2021-2027.

Președintele României a argumentat că volumul viitorului buget al UE trebuie să țină cont de noile circumstanțe economice în care se află Uniunea în prezent, fiind necesar să existe un buget european puternic, consistent și flexibil.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune, ținând cont de necesitatea acesteia pentru reconstruirea economiilor europene, și a unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii.

Redăm, în continuare, comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut luni, 18 mai a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen.

Discuția s-a axat, în principal, pe propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le prezinte, până la sfârșitul acestei luni, cu privire la Planul de relansare economică a Uniunii Europene și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Președintele Klaus Iohannis a menționat sprijinul deplin al României în ceea ce privește identificarea celor mai potrivite soluții pentru redobândirea forței economice a Uniunii Europene.

Referitor la pachetul de propuneri pe care Comisia Europeană urmează să-l prezinte cu privire la Planul de relansare economică a UE și varianta revizuită a propunerii privind bugetul Uniunii pentru perioada 2021-2027, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare axată pe unitate, solidaritate și evitarea oricărei diviziuni sau fragmentări între statele membre ale Uniunii.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că aceste propuneri trebuie să țină seama de nevoile fiecărui stat membru în parte, să fie echilibrate, proporționale și corect prioritizate, astfel încât să se asigure un răspuns concret la provocările existente.

Președintele României a reiterat ideea potrivit căreia convergența și coeziunea trebuie să rămână principalele obiective la nivel european, astfel încât Uniunea Europeană să iasă mai puternică din această provocare generată de criza COVID-19.

În vederea asigurării unui proces eficient de relansare economică, Președintele Klaus Iohannis a pledat pentru un buget european puternic, consistent și flexibil. În acest sens, Președintele României a subliniat că, în opinia sa, volumul viitorului buget al UE trebuie să țină cont de noile circumstanțe economice în care se află Uniunea.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune, care trebuie folosite pe deplin pentru reconstruirea economiilor europene, acestea fiind importante instrumente de investiții. Prin urmare, Președintele României s-a pronunțat pentru un nivel crescut al alocărilor pentru cele două politici și pentru un cadru de implementare mai flexibil, astfel încât statele membre să poată adapta sprijinul financiar la nevoile lor specifice.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat și pentru asigurarea unei infrastructuri puternice de sănătate la nivelul Uniunii, susținând astfel avansarea de instrumente financiare dedicate pentru soluționarea acestei provocări în cadrul redresării economice viitoare.

Grupul de comunicare strategică raportează un total de 17.036 de români infectați cu COVID-19. 9.930 de persoane s-au vindecat și 1.107 au decedat

Articolul precedent

Statele aplică sancțiuni grave pentru cei care nu poartă măști de protecție în public. În Qatar, închisoare de până la 3 ani

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual