sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

Klaus Iohannis ia apărarea Guvernului în fața amenințărilor din opoziție: „Opoziția face scandal de dragul scandalului”

0

Președintele României a realizat o vizită la unitățile mobile ATI construite la Pavilionul 1 de la Romexpo, în parteneriat cu organizații, firme și persoane din mediul privat. Cu ocazia declarațiilor de presă oferite după vizita oficială, Klaus Iohannis a transmis din nou un mesaj de precauție românilor referitor la virusul COVID-19.

Președintele Iohannis a subliniat că virusul nu pleacă în vacanță, este în continuare comunitate, chiar dacă s-a renunțat la multe restricții și s-au adoptat unele măsuri de relaxare. „Virusul nu pleacă nici dacă votează sau nu votează Parlamentul”,  a mai spus Iohannis făcând referire la afirmații nepotrivite din partea opoziției nemulțumite că Guvernul nu a trimis Hotărârea de prelungire a stării de alertă spre aprobare, ci doar i-a notificat adoptarea acesteia. Din formularea adoptată în Legea 55/2020, doar în cazul implementării stării de urgență ar fi nevoie de încuviințarea parlamentarilor.

Fiecare din cele patru unități de terapie intensivă construită cu ajutorul mediului privat, este construită pe structura unei semiremorci, având un grad mare de mobilitate și este dotată cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate. Echipamentele de ultimă oră sunt puse la dispoziția pacienților diagnosticați cu SARS-CoV-2 dar și pentru orice situații medicale grave de către Direcția de Sănătate Publică.

Conducătorul statului îndeamnă la respectarea măsurilor minimale de protecție: purtarea măștii, distanțarea fizică și igiena mâinilor pentru a nu reveni în situația reimpunerii măsurilor de restricție.

Opoziția face scandal de dragul scandalului

Întrebat despre poziția PSD de a sesiza CCR cu privire la modalitatea de adoptare neconstituțională a Hotărârii de prelungire a stării de alertă, președintele recunoaște dreptul constituțional de a cere o verificare din partea Parlamentului, însă exercitarea acestuia în situația actuală este doar o exagerare de tip electorialist, fiind de părere că Guvernul  a procedat corect, legal și oportun. Totodată consideră o lipsă de bun simț politic amenințarea cu moțiunea de cenzură venită din partea PSD, pe acuzații nefondate.

”PSD, prin aceasta atitudine, nu face decât sa inducă nesiguranță populației într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri ca măsurile de autorități sunt corecte.”  a mai declarat Iohannis.

Discuțiile contradictorii de pe scena politică vor persista până când CCR se va pronunța (25 iunie) la sesizarea Avocatului Poporului asupra neconstituționalității Legii 55/2020 prin care se dispune posibilitatea Parlamentului de a modifica Hotărârea Guvernului de instituire a stării de alertă, susținută și de Președinte.

Cere-i lui Siri să-ți înregistreze conversația cu polițistul, atunci când ești tras pe dreapta

Articolul precedent

La stația de metrou Eroilor există alertă cu bombă. Metroul nu mai oprește în stație

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot