sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

Klaus Iohannis face apel la clasa politică să abandoneze mișcările populiste prin care încearcă să câștige capital electoral din suferința oamenilor

0

Președintele României va susține joi, 16 aprilie, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă privind regimul prelungit al stării de urgență. Decretul semnat de Klaus Iohannis pentru prelungirea cu încă 30 de zile a regimului instituit pe data de 16 martie, a fost astăzi încuviințat de Parlament printr-o hotărâre adoptată cu majoritate de voturi în ședința în plen, desfășurată în condiții speciale, prin mediul online și telefonic.

Însă în hotărârea legislativului au fost introduse o serie de condiții impuse Guvernului, care nu se regăseau în decretul șefului statului. În această privință, Președintele acuză unii politicieni de inconștiență.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • astăzi vedem clar efectele dezastruoase a modului toxic de a gândi și a acționa care ne-a ținut în loc zeci de ani, oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi însă imposibilă, din păcate, în cazul acelor politicieni care chiar și în aceste zile dramatice se gândesc doar la beneficiile lor și chiar și după ce au distrus bugetul României, fac propuneri care împovărează o țară expusă și vulnerabilă. Nu putem periclita viitorul României pentru ca o majoritate parlamentară votează fără nicio legitimitate în mod populist măsuri aberante promovate de niște iresponsabili.
  • Așa cum a spus anterior, președintele a făcut apel față de politicieni să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor. Așa ceva este inacceptabil și revoltător. Cum să îi vedem pe cei care au gonit oameni competenți din țară și au distrus spitalele?  Cum trebuie văzut un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență și care condiționează votul prelungirii stării de urgență de niște măsuri
  • Avertizează că nu pot să instige, nu pot să fie populiști și să îndemne la nerespectarea recomandărilor specialiștilor, astfel de fapte reprezintă o inconștiență care ar putea avea consecințe tragice.
  • Președintele mai susține că românii răsuflă ușurați că nu sunt la conducere astăzi, o coaliție care vrea să golească fondurile românilor .

Deși decretul se aplică din momentul în care a fost publicat în Monitorul Oficial, legea impune ca Parlamentul să încuviințeze măsura adoptată în termen de 5 zile de la instaurarea stării de urgență, în caz contrar Preşedintele României va trebui să revoce de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

Află AICI Ce prevede decretul pentru prelungirea stării de urgență.

 

 

 

Parlamentul a aprobat cu majoritate prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună, însă cu condiții impuse Guvernului

Articolul precedent

Mai multe piste pentru pietoni și bicicliști, în schimbul șoselelor. Orașele lumii fac loc populației pentru exerciții fizice pe timp de distanțare socială

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot