Sursa: digi24.ro
FactualSpotVideo

Klaus Iohannis: ”După alegerile parlamentare, la termen sau anticipate, voi coagula o echipă puternică din PNL și alte partide de opoziție”

0

Klaus Iohannis a fost prezent, sâmbătă, în Piața Universității la demararea campaniei PNL pentru strângerea de semnături necesare la alegerile prezidențiale din toamnă, conform G4media.ro

Klaus Iohannis a vorbit pentru prima data despre viitorul guvern și despre colaborarea dintre forțele de opoziție.

”Suntem dispuși, sunt dispus, știu cum trebuie să facem și sunt convins că după alegerile parlamentare, fie ele la termen sau poate chiar anticipate, voi coagula o echipă puternică din PNL, din alte partide de opoziție cu care să începem să facem România normală, să facem România bine”

Iohannis – "Așa nu se mai poate trebuie să reconstruim aproape tot"

Klaus Iohannis iese în Piața Universității – pe 10 august – pentru a lansa strângerea de semnături pentru prezidențiale.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Samstag, 10. August 2019

EXPLICAȚII JURIDICE ȘI SCENARII POSIBILE

După Alegerile Prezidențiale există două scenarii:

  1. PNL și USR – PLUS să solicite în continuare alegeri anticipate, motiv pentru care Președintele va putea demara procedura de dizolvare a Parlamentului, în condițiile art. 89 din Constituție.
  2. Să nu fie posibilă dizolvarea Parlamentului pentru că PSD nu va fi pierdut majoritatea Parlamentară, motiv pentru care ar putea foarte ușor să evite îndeplinirea condițiilor de la dizolvare.

Din acest motiv, Președintele nuanțează momentul: „după alegerile parlamentare, fie ele la termen sau poate chiar anticipate”. 

Alegerile Parlamentare sunt cele mai importante pentru coagularea unui Guvern care să nu includă PSD.

Condiții pentru dizolvarea Parlamentului:

Art. 89 (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Proteste în București! Vezi care sunt restricțiile de circulație

Articolul precedent

LIVE de la protestele din Piata Victoriei

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual