FactualSpot

Judecatorii unei instante din Romania “au pus la punct” un sofer care a contestat procesul-verbal contraventinal dupa ce a circulat cu 254 km/h

0

Un conducator auto a fost lăsat fără permis după ce a fost prins pe autostrada A1 conducând cu 254 de km/h. Acesta a contestat procesul-verbal contraventional, conform Adevarul.

Astfel, soferul unui Lamborghini a fost amendat cu 2.900 de lei şi i-a fost dispusa masura suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Barbatul a sustinut in instanta că în ziua în care a fost amendat se întorcea în România din străinătate, iar în faţa sa, la o distanţă de câţiva kilometri, se afla în trafic, pe aceeaşi rută de întoarcere, în altă maşină, soţia sa,  însărcinată  în 9 luni – conform Adevarul.

Acesta a primit un telefon de la ea si, crezand ca urmeaza sa nasca, s-a speriat si a incercat sa o ajunga din urma.

Mai mult acesta a sustinut ca din moment ce nu s-a intamplat nimic, ar fi putut beneficia de o sanctiune mai blanda.

Atât în primă instanţă, cât şi în apel judecătorii au respins cererea reclamantului menţinând amenda, reţinând că „nu există niciun dubiu cu privire la viteza cu care a circulat petentul la data constatării faptei, astfel că se reţine că, în mod corect, agentul de poliţie a procedat la sancţionarea acestuia”, conform Adevarul.

„Un simplu exerciţiu de imaginaţie asupra a ceea ce s-ar  fi putut produce la un impact cu o viteză de 254 km/h este suficient pentru a exclude orice încercare a apelantului de a obţine o sancţiune principală şi/sau complementară mai indulgentă. Tocmai faptul că este tatăl a trei copii, dintre care unul nenăscut la data comiterii contravenţiei, trebuia să-l responsabilizeze în respectarea regulilor de circulaţie, mai cu seamă într-o zonă cu trafic de natura autostrăzii, şi să conştientizeze importanţa vieţii lui, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic”, se arată în sentinţa Tribunalului Alba.

 

#DosarulCaracal -> Comunicat DIICOT in cazul crimelor din Caracal: “nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN“

Articolul precedent

Un pacient de la Sopoca a omorat 4 pacienti si a ranit alti noua! Explicatii juridice

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual