sursa foto: economica.net
FactualSpot

Judecătorii CCR declară constituțională Legea privind repatrierea aurului BNR

0

Judecătorii CCR au respins obiecția de neconstituționalitate formulată cu o lună în urmă de către deputați ai Grupurilor parlamentare PNL și USR.  Sesizarea Curții Constituționale viza Legea adoptată în Parlament pe data de 24 aprilie, privind repatrierea aurului BNR.

Legea va fi acum trimisă Președintelui României spre promulgare în termen de 10 zile de la primirea deciziei Curții Constituționale. Președintele va putea să solicite Parlamentului reexaminarea legii, conform dispozițiilor art.77 alin(2) din Constituție.

Potrivit surselor, în decizia luată, judecătorii Curții Constituționale au ținut cont de faptul că rezerva de aur este proprietatea statului român, așadar statul este liber să decidă acțiunile privind depozitarea acestei proprietăți.

Pentru mai multe informații referitoare la proiectul de lege și obiecția de neconstituționalitate a acesteia, accesați articolul următor:

Neconstituționalitatea legii privind repatrierea rezervei de aur a României va fi analizată de CCR pe 26 iunie.

Proiect de lege: Codul rutier va reglementa în ce condiții vei putea să circuli cu trotineta electrică

Articolul precedent

Patru profesori ai Facultății de Drept din Iași- Universitatea „Petre Andrei” – condamnați pentru infracțiuni de corupție și fals

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual