sursa foto: olympic.org/GETTY IMAGES
FactualSpot

Jocurile Olimpice de la Tokyo se amână pentru 2021

0

Comitetul Internaţional Olimpic a anunțat oficial amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în contextul pandemiei provocate de coronavirus.

OMS a declarat pe 11 martie că situația virusului la nivel global a degenerat într-o pandemie, iar de atunci cazurile înregistrare sunt în continuă creștere în Europa și SUA, în timp ce în China pare să fi trecut de primul vârf epidemic.

În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale dovadă evidentă a seriozității , organizarea presupune eforturi uriașe.

Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, potrivit comunicatului oficial al Comitetului Internațional Olimpic și al Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice.

În cadrul unei conversații telefonice între Premierul Japoniei, Shinzo Abe și Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au căzut de acord cu amânarea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo.

La ultima şedinţă a executivului său, care a avut loc duminica trecută, CIO a anunţat că va începe să analizeze posibilitatea unei amânări după ce anumite federaţii sportive şi comitete olimpice naţionale au făcut presiuni asupra CIO  că nu îşi vor trimite reprezentanţi dacă vor fi respectate datele stabilite de Comitetul de organizare.

103 cadre medicale infectate cu COVID – 19, în România. Iohannis: Testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută!

Articolul precedent

LIVE! Declaratii Ludovic Orban despre noile masuri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual