sursa foto: thecoverage.my/news
Din practicăSpot

Îți suni în disperare fostul partener de viață sperând la împăcare? #maigândește-te

0

Cu ceva timp în urmă, o știre tragicomică a devenit virală pe internet: o tânără din Canada, Alberta, a fost arestată pentru că și-a hărțuit fostul iubit sunându-l de peste 27 000 de ori.

Dar asta nu e tot! Știrea o prezenta pe tânăra în vârstă de 28 de ani ca fiind un caz departe de tiparul obișnuit al fostei prietene agasante după o despărțire. Se presupunea că aceasta i-ar fi trimis 937 emailuri, 11,229 mesaje, 117 dedicații muzicale și 47 de scrisori, toate într-o singură săptămână.

sursa foto: hoax-alert.leadstories.com

Durerea despărțirii după o relație de doar două săptămâni ar fi făcut-o pe canadiancă să renunțe la orice program și să consume cantități mari de energizante și suplimente pe bază de amfetamină pentru a putea rămâne trează 24 de ore din 24 să-și sune fostul iubit, folosind 8 telefoane mobile.

Ulterior, un alt site străin a arătat că știrea este falsă și că ar fi practic imposibil din punct de vedere fizic ca tânăra să reușească așa ceva, precizând și că poza a fost preluată dintr-un articol al suspecților surprinși în fotografia realizată pentru dosar, plângând.

Poate că această știre a fost menită să aducă o stare de comfort fetelor care uneori ajung să trimită „drunk texts” sau cântă „Da, mamă!” în miez de noapte, însă noi vrem să aducem în vedere faptul că trebuie să existe și o limită, căci altfel se va ajunge la comiterea unei infracțiuni, mai exact cea de hărțuire, incriminată în art. 208, alin. 2, din Codul Penal român:

„Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.”

Aspectele legate de frecvența sau conținutul apelurilor sau comunicărilor sunt lăsate la aprecierea judecătorului de caz, acesta fiind cel care va aprecia dacă limita dintre o simplă suferință amoroasă și disperare a fost depășită încât să creeze o temere în persoana celui contactat.

De precizat este și faptul că acţiunea penală împotriva persoanei în cauză se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Populația din Ditrău împotriva cetățenilor sri-lankezi sau Ku Klux Klan în România

Articolul precedent

Spitalul din Wuhan va fi inaugurat astăzi. România – OUG pentru achiziționarea în regim de urgență a unor echipamente de protecție pentru combaterea coronavirusului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică