sursa foto: ThinkStock/ Denys Prykhodov
Din practicăFactual

Îți place de o fată și vrei să o suni? #maigândește-te. Un bărbat din Spania i-a telefonat unei femei de peste 1.500 de ori în două luni

0

Un bărbat din Spania a fost acuzat de hărţuire, după ce i-a telefonat unei femei de peste 1.500 de ori în două luni, întrucât aceasta i-a respins avansurile, a raportat agenţia de presă Europa Press, citată de Agerpres.

Bărbatul a început hărţuirea telefonică în august 2018, după ce femeia i-a spus că nu doreşte să iasă cu el în oraş, potrivit informațiilor furnizate de Procuratura spaniolă. Aceasta a mai precizat că, începând din acel moment, bărbatul i-a telefonat în mod repetat.

Între 3 aprilie 2019 şi 31 mai 2019, inculpatul a format numărul de telefon al victimei sale de 1.592 de ori, determinând-o pe femeie să contacteze Poliţia. Mai există relatări potrivit cărora bărbatul ar fi şi insultat-o pe femeie prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare.

Procurorii din Langreo, un oraş din nordul Spaniei, vor cere o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare şi plata unor daune de 500 de euro în beneficiul victimei. Acuzatul ar putea fi vizat, de asemenea, de un ordin judecătoresc, care să îi interzică să o contacteze sau să se mai apropie de acea femeie.

În Codul Penal român, hărțuirea este incriminată la art. 208, alin. 2: „Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.”

Aspectele legate de frecvența sau conținutul apelurilor sau comunicărilor sunt lăsate la aprecierea judecătorului de caz, acesta fiind cel care va aprecia dacă limita dintre o simplă suferință amoroasă și disperare a fost depășită încât să creeze o temere în persoana celui contactat.

De precizat este și faptul că acţiunea penală împotriva persoanei în cauză se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Vrei să faci o plimbare în natură cu mașina? #maigândește-te. 5 turiști au fost amendați pe pajiștile din Munții Baiului

Articolul precedent

Record COVID-19: 555 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Încâ 18 persoane au decedat din cauza virusului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică