sursă foto: bbc.com
Din practicăSpot

Îți dorești nisip pe post de suvenir din vacanță? #maigândește-te. Amendă de 1000 de euro aplicată unui cetățean francez pentru furtul de nisip

0

Un turist francez a fost amendat cu peste 1000 de euro de către autoritățile din Sardinia după ce au găsit două kilograme de nisip în bagajul său.

Autoritățile locale responsabile cu asigurarea protecției de pe coastă au recuperat o sticlă de plastic umplută cu nisip fin de la bărbatul care a fost reperat în incinta Aeroportului Elmas de pe insula italiană. Identitatea turistului nu a fost dezvăluită de către autorități.

Nisipul alb de pe plajele imaculate din Sardinia este considerat prețios și este o resursă naturală protejată prin lege.

Acest tip de comportament nu numai că este dăunător mediului, ci și compromite întreținerea coastei pentru o dezvoltare sustenabilă a turismului din Sardinia”, au declarat joi printr-un comunicat de presă autoritățile competente.

În luna august a anului trecut un cuplu francez a fost arestat în Sardinia, înainte de a se îmbarca într-un feribot cu destinația Toulon, pentru posesia a 40 de kilograme de nisip  în mașină.

Anul trecut am găsit că se făcea comerț online cu nisip de pe plajele noastre sub formă de suvenir. Furtul de nisip a devenit un fenomen foarte cunoscut în Europa” au mai declarat autoritățile.

Timp de mai mulți ani, Sardinia a interzis vizitatorilor să ia nisip de pe plajele autohtone, adeseori sub forma unor boabe de orez, sancționându-i cu amenzi mari.

În anul 2015, localnicii au creat o pagină de Facebook numita “Sardinia jefuită și deposedată de resurse” pentru a sesiza cazuri de furt de nisip, cu doi ani înainte de intrarea unei legi în vigoare care sancționează furtul de nisip, considerată resursă naturală.

În 2017, comerțul de nisip, pietriș și scoici a fost oficial pronunțat ilegal și se poate sancționează cu amenzi de până la 3000 de euro.

Grupul de comunicare strategică a raportat 1.136 de noi cazuri de COVID-19. România a ajuns la totalul de 97.033

Articolul precedent

Senatorii vor dezbate modificări ale legii privind alegerile parlamentare: numărarea voturilor ar putea fi înregistrată audio-video

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică