sursa foto: pazarlamasyon.com
FactualSpot

Înțelegere cu Fiscul francez: Google acceptă plata unei amenzi de aproape un miliard de euro

0

Compania americană Google a acceptat joi să plătească aproximativ un miliard de euro pentru a încheia discuțiile cu fiscul francez.  Acordul a fost calificat drept „istoric” de Ministerul Economiei de la Paris.

Google, vizat de o anchetă pentru fraudă fiscală, a acceptat să plătească o amendă de 500 de milioane de euro pentru a pune capăt anchetei lansate de Parchetul Național Financiar și 465 de milioane de euro cu scopul de a stinge datoriile fiscale și de a închide procedurile de executare silită pornite împotriva sa.

Nu este pentru prima dată când compania multinațională încheie acorduri pentru a scăpa de fisc, Marea Britanie şi Italia fiind celelalte țări cărora Google le-a plătit sute de milioane de euro.

Printr-o procedură de „recunoaştere a vinovăţiei” au fost stabilite sancțiunile pentru compania americană.

Google era suspectată că „s-a abţinut” de la plata a peste 189 milioane de euro către fiscul francez între 2011 şi 2016. Parchetul Național Financiar (PNF) a realizat percheziții la sediul parizian al companiei americane, în mai 2016, printr-o operaţiune ce a purtat numele de ”Tulipe” și la care au participat circa 100 de poliţişti şi experţi în informatică.

Sediul Google din Europa este în Irlanda, unde impozitul pe profit (12,5%) este printre cele mai reduse din lume. În dorința de a stopa practicile fiscale ale multinaționalelor din IT prin care sunt disimulate încasările și, ca urmare, nivelul impozitelor, guvernul francez a adoptat la sfârșitul anului trecut o taxă, numită Gafa (acronimul de la Google, Amazon, Facebook și Apple), care a intrat în vigoare în acest an.

Plecat în delegație, și-a dat ultima suflare în timpul unei aventuri amoroase. Instanța a decis ca angajatorul să plătească familiei indemnizație pentru accident de muncă

Articolul precedent

Abuzuri în învățământ încă din prima săptămâna a noului an școlar. Educația făcută cu spray lacrimogen într-o școală din Satu Mare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual