sursa foto: MediafaxFoto
FactualSpot

Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș are cinci cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical. Șapte unități medicale din București au fost afectate

0

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus crește îngrijorător, iar deficitul de materiale de protecție nu face decât să sporească răspândirea virusului în spitale. Lista spitalelor din capitală în care boala a afectat personalul sanitar s-a extins în ultimele 2 zile la 6 unități.

Cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre doi medici, o asistentă medicală, o biochimistă şi o infirmieră, care nu au prezentat simptome. Aceștia au fost izolați în spital. Urmează ca întreg personalul medical al Institutului Matei Balș să fie testat pentru COVID-19.

Un medic și o asistentă de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Al. Obregia au fost de asemenea diagnosticați cu noul virus. Medicul este internat acum la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, iar asistenta la Institutul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Ieri la nivel național existau 357 cadre medicale infectate, dintre care 60 în București reprezentând al doilea județ grav afectat, după Suceava unde au fost raportate 200 de cazuri de coronavirus în rândul personalului sanitar.

Odată cu creșterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creștere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum și a apariția unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienți și personal medical în cazul cărora rezultatul inițial a fost negativ.

Celelalte spitale din București în care cadrele medicale au fost afectate de virus sunt:

  • Spitalul ‘Dr. Victor Babeş’ – 7 cadre medicale infectate;
  • Spitalul Militar- 24 cadre medicale infectate;
  • Spitalului Universitar de Urgență București- 17 cadre medicale;
  • Spitalul de Urgență Profesor Doctor Dimitrie Gerota”- 12 cadre medicale, dintre care 2 medici în stare critică. Unitatea medicală s-a aflat în carantină totală pe data de 9 martie, ieri a ieșit din carantină, însă, momentan nu poate primi pacienți, întrucât se efectuează acțiuni de nebulizare a spațiilor interioare;
  • La Spitalul Sfântul Ioan, toate cele 72 de cadre medicale de pe secția de nefrologie și dializă au fost trimise în izolare după ce o pacientă a fost testată pozitiv.

Șefii statelor aplică măsuri drastice: președintele filipinez îi amenință cu moartea pe cei care nu respectă carantina, iar dictatorul Turkmenistanului a interzis cuvântul „coronavirus”

Articolul precedent

Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 2738. 267 de persoane s-au vindecat și 94 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual