FactualSpot

Institutia Avocatului Poporului plateste 50.000 de Euro/luna chirie pentru sediu, desi ar fi putut beneficia gratuit de o cladire

0

Avocatul Poporului, Renate Weber, a vorbit în cadrul emisiunii „În faţa ta” despre chiria uriaşă pe care o plăteşte instituţia pentru sediul în care activează. Ea a spus că este o sumă foarte mare, care ajunge la 50.000 de euro pe lună, conform Digi24. 

„Mult plătim chiria. E foarte mult. Plătim jumătate faţă de cât plăteşte CSM, dar nu mă încălzeşte că alţii platesc mai mult. Nu am primit un spaţiu, deşi e instituţie creată prin Constituţie. Nu am primit un spaţiu nici în Bucureşti, nici în ţară. Colegii mei stau în contracte ba cu Curtea de Conturi, ba cu consiliile judeţene, în fiecare an avem această temere, să le prelungim pentru ca e important. Aici, instituţia a avut un sediu într-o clădire unde bulina era aşa roşie, că nu se mai putea. Ni s-a promis un spaţiu, nu ni s-a dat. 

50.000 de euro pe lună e chiria pe care o plătim, mi se pare…. Pe durata unui mandat se strâng trei milioane. Nu ştiu de ce nu ne-au dat alt spaţiu.  Vreau să găsesc alt spaţiu, chiar dacă acesta e accesibil, e în centru, e foarte decent”, a subliniat Weber.

Conform Art. 136 alin. 4 Constitutie, institutia Avocatului Poporului ar fi putut primi in administrare un bun aflat in proprietate publica. 

“Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.”

Aceste aspecte sunt prevazute si in art 298 si urm. din Codul Administrativ

sursa foto: bzb.ro

Klaus Iohannis la Craiova: “Tot timpul am fost pe fază și am oprit prostiile pe care au încercat să le facă”

Articolul precedent

Sexul în afara căsătoriei și relațiile între persoane de același sex – interzise prin Noul Cod Penal Indonezian

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual