sursa foto: kayhanlife.com
FactualSpot

Informatorul CIA și Mossad care a furnizat locația comandantului Qassem Soleimani a fost executat de justiția iraniană

0

Bărbatul declarat vinovat de spionarea forţelor armate iraniene în favoarea Statelor Unite şi a Israelului, responsabil de localizarea generalul iranian Qassem Soleimani ucis într-un atac cu drona, în ianuarie, a fost executat luni, 20 iulie, a anunţat justiţia iraniană, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Condamnarea lui Mahmoud Moussavi Majd pentru spionaj a fost executată luni dimineaţa, pentru ca acest caz al trădării lui faţă de ţara sa să fie închis pentru totdeauna”, a informat site-ul oficial al justiţiei iraniene, Mizan Online. Moussavi Majd era acuzat de furnizarea de informaţii către CIA și Mossad cu privire la deplasările generalului Qasem Soleimani, ucis la începutul lui ianuarie într-un atac american cu dronă la Bagdad.

„Mahmoud Mousavi-Majd, unul din spionii CIA și Mossad a fost condamnat la moarte. El a dezvăluit locația martirului Soleimani dușmanilor noștri și a încasat pentru asta sume importante de bani, atât din partea Mossad, cât și a CIA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției din Iran, în cadrul unei conferințe de presă televizate, la începutul lunii iunie.

Într-un atac aerian ordonat de președintele Donald Trump, au fost uciși, pe 3 Ianuarie, Qassem Soleimani, un general iranian, și Abu Mahdi al-Muhandis, cel mai important comandant al poliției irakiene, conform Reuters. Pentagonul a arătat că scopul atacului a fost acela de a descuraja „planurile viitoare de atac iraniene.”

Qassem Soleimani era comandantul unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, specializată în operaţiuni externe clandestine și un actor principal în răspândirea influenței militare a Iranului în Orientul Mijlociu. Uciderea lui Soleimani a purtat o mare semnificație negativă în proporțiile pe care le-a atins conflictul dintre Iran și SUA. Abu Mahdi al-Muhandis a fost consilierul său. Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei a adus la cunoștință faptul că va „răzbuna crunt” uciderea celor doi.

681 de cazuri noi de COVID-19 în România. În total, 38.139 de persoane sunt infectate

Articolul precedent

Vaticanul a publicat un vademecum ce conține directive privind anchetarea acuzaţiilor de abuzuri sexuale asupra minorilor în cadrul Bisericii Catolice

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual