sursa foto: bursa.ro
FactualSpot

Indemnizațiile pentru funcții publice vor fi înghețate la valoarea actuală. Subvențiile acordate partidelor s-ar putea reduce cu 30%

0

Pe baza discuțiilor purtate astăzi între liderii PNL la ședința Biroului Executiv pe marginea elaborării proiectului de buget pe anul 2020, liberalii susțin diminuarea anumitor cheltuieli

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis că își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectul legislativ al bugetului de anul viitor.

Pentru a afla Ce presupune angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului? puteți citi articolul nostru anterior.

Una din măsurile la care Guvernul Orban s-ar putea să apeleze ar fi reducerea subvențiilor acordate partidelor cu 30%.  În total, prin această măsură ar fi economisită o sumă în valoare de 180 milioane de lei. Chiar premierul a recunoscut că reprezintă un subiect sensibil având în vedere faptul că în 2020 vor avea loc alegeri locale și alegerile parlamentare.

Nu am luat încă decizia finală pentru că avem acest proces de consultare al partenerilor noștri politici din USR, PMP, ALDE, UDMR, grupul minorităților.” a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Partidul Național Libera prezintă partenerilor politici câteva propuneri pentru restrângerea anumitor cheltuieli mai puțin necesare:

  • înghețarea indemnizației celor care ocupă funcții de demnitate publică, la nivel național, județean și local.  Deoarece indemnizațiile sunt calculate în funcție de salariul minim, în urma creșterii salariului minim prin Hotărârea de Guvern adoptată săptămâna trecută ar fi trebuit să crească indemnizațiile celor care dețin funcții de demnitate publică.  Decizia PNL este de a păstra indemnizațiile la nivelul anului 2019.
  • reducere a subvențiilor alocate către partidele politice.

„În ceea ce ne privește pe noi cred că o reducere a subvenției pentru partide este necesară și credem că orice partid poate, cu propunerea pe care noi am formulat-o în mod rezonabil, să susțină campaniile electorale, cu atât mai mult cu cât în cazul localelor fiecare echipă locală care candidează din partea fiecărui partid are posibilitatea să aibă contribuții care se decontează dacă sumele de bani sunt cheltuite în conformitate cu prevederile legale.” a explicat Ludovic Orban, președintele PNL.

„Deci campania pentru alegerile locale afectează mai puțin activitatea partidelor pentru că în campania pentru locale se decontează către candidații la funcțiile de primar și de consilier local și județean, sumele cheltuite în campanie.” a explicat premierul.

CTP despre hotărârea în #DosarulColectiv: Pedepsele sunt departe de a fi suficiente. Sunt o încercare de a închide gura celor care cer dreptate în continuare

Articolul precedent

Adina Vălean a ținut un discurs în cadrul ședinței Parlamentului European. Comemorarea a 30 de ani de la Revoluția română

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual