sursa foto: Getty Images/ Alex Wong
FactualSpot

Incident de securitate la Casa Albă. O persoană a fost împușcată, iar Președintele Statelor Unite a fost dus la loc sigur

0

Chiar în inima capitalei Statelor Unite, la Casa Albă, a avut loc un incident de securitate. În timpul unui comunicat de presă al Președintelui Donald Trump, serviciile secrete ale Statelor Unite (USSS) au intervenit și l-au preluat pe președinte pentru a fi dus la un loc sigur. Casa Albă a fost închisă până incidentul a fost rezolvat, nimeni neputând să iasă sau să intre. Peste aproximativ nouă minute, președintele a afirmat că situația este sub control și un om a fost împușcat.

Serviciile Secrete din Statele Unite au confirmat incidentul declarând că „atât un suspect cât și un ofițer au fost transportați la un spital din zonă și că în „niciun moment Casa Albă și persoanele de importanță maximă care trebuiau protejate nu au fost afectate.”

Președintele a declarat pentru jurnaliștii prezenți că într-adevar a fost o situație neașteptată, dar Serviciile Secrete au dat dovadă de un profesionalism impecabil: „Este regretabil că așa este lumea în care trăim, dar mereu lumea a fost un loc periculos. Acest lucru nu este ceva singular.” De asemenea, Președintele le-a spus jurnaliștilor că nu a fost dus în buncărul din Casa Albă, cum ar fi prevăzut procedura de exemplu în cazul unui atentat, ci în Biroul Oval.

Legea privind cheltuielile cu necesarul de hrană, în dezbatere publică: 30 de lei pe zi – suma alocată pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare

Articolul precedent

Ludovic Orban, despre decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou la CCR: „Am fost șocat”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual