sursă foto:wall-street.ro
FactualSpot

Începând cu săptămâna viitoare poți face dovada RCA și electornic

0

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în data de 26 august, modificarea și completarea normei care prevede asigurările auto.

Astfel se reglementează existența dovezii de la persoanele care au încheiat asigurări RCA, dar nu le au în format fizic la momentul unui control efectuat de către autorități.

Așadar, la articolul 10, punctul 11 se arată că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate o constituie:

  • litera a) polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • litera b) dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Totodată, în cadrul aceluiași articol, a fost introdus un nou punct, la litera c) care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate, o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării.

Modificările și completările aduse Normei nr. 20/2017 intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Pe 12 august, Consiliul ASF a aprobat punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, privind  permiterea prezentării poliței RCA sub formă digitală în cazul unui control realizat de Poliția Rutieră.

Arestările nu se opresc în rândul protestatarilor din Belarus: doi profesori din partea opoziției au fost închiși

Articolul precedent

Ministerul Justiției anunță lansarea în luna septembrie a proiectelor pentru modificarea legilor justiției

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual