sursa foto: Facebook/ Costel Alexe
FactualSpot

Incediul izbucnit într-o proprietate din București agravează starea de poluare a Capitalei

0

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, vineri, 06 martie, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, izbucnirea unui incendiu pe o suprafață de 300 de metri pătrați, în Sectorul 1 al Capitalei. Acest incident încheie o săptămână în care a fost înregistrat un nivel de până la 10 ori mai mare decât limitele de poluare permise de lege.

„Municipiul București, Str Carierei nr. 33, sector 1: ard cauciucuri și gunoi menajer în incinta unei clădiri părăsite, aprox 300 mp. Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului se află la fața locului, cu laboratorul mobil.

Vom reveni cu detalii, după caz”, este postarea ministerului Mediului.

Aurelian Bădulescu, viceprimar al Bucureștiului, a declarat, la Digi24, faptul că este vorba de o proprietate privată, iar incendiul a este unul moderat: „în jurul orei 13.00 am fost avertizat de 112. Terenul este proprietatea unei societăți comerciale aflate în insolvență. Clădirea din imagini care a generat incendiul se află în atenția noastră din 2019, am amendat cu suma de 100.000 de lei, deoarece nu ia măsurile necesare încât să igienizeze proprietatea. Monitorizarea acelei zone s-a făcut permanent.”

De asemenea, Andrei Gorlan, șeful Gărzii de Mediu București a declarat că: „urmează să somăm o acțiune împotriva proprietarului.”

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, iar pentru stingerea lui acţionează patru autospeciale cu apă şi spumă. Pompierii au solicitat prezenţa reprezentanţilor Gărzii de Mediu.

Avocatul Poporului a deschis, la începutul lunii februarie, un dosar cu privire la poluarea din Municipiul București, solicitând informații autorităților competente în legătură cu situația poluării aerului. Această măsură este luată în contextul în care problema a fost sesizată în 54 de petiții primite de instituție.

Bucureștiul, împreună cu alte două orașe ale țării (Brașov și Iași) riscă sancționarea din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea obligațiilor referitoare la protejarea mediului și nivelului maxim de gaze cu efect de seră.

LIVE: „O pădure cât o țară.” Klaus Iohannis a deschis Campania națională de împădurire

Articolul precedent

Sorina Pintea a fost eliberată din arest preventiv. Situația fostului ministru al Sănătății a generat reacții și proteste

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual