Sursă Foto: standard.co.uk
FactualSpot

Încălzirea globală răstoarnă lumea cu susul în jos. Londra va avea un climat similar Barcelonei până în 2050

0

Specialiștii anunță faptul că Londra este pe cale de a avea un climat similar cu cel al Barcelonei. Chiar dacă această schimbare pare a fi mult așteptată de londonezi, va putea fi însoțită și de o secetă severă.

Potrivit cercetătorilor, Madridul se va simți ca Marrakechul de astăzi până în 2050 și Stockholm cum ar fi Budapesta, potrivit unui studiu privind impactul probabil al crizei climatice, anunță theguardian.com.

Astfel, orașele din întreaga lume care se află în zone temperate sau reci în emisfera nordică vor avea climă asemănătoare celor care se află cu aproximativ 1000 de kilometri mai aproape de ecuator. Aceste schimbări pot aduce efecte dăunătoare atât sănătății oamenilor și a diferitelor ecosisteme, dar și a infrastructurii.

Mai mult decât atât, se pare că Moscova va avea parte de temperaturi asemănătoare Sofiei, Seattle va fi la fel de cald ca San Francisco, iar atmosfera resimțită în New York va putea fi comparată cu cea din Virginia Beach.

Cercetătorii au creat o hartă interactivă care prezintă transformările a sute de orașe din punct de vedere climatic, până în anul 2050. Pierderile de apă vor afecta zeci de orașe care se află acum în climă temperată, ca urmare a încălzirii globale, iar temperaturile se preconizează că vor crește cu 3,5 grade celsius pe timpul verii și chiar cu 4,7 grade celsius în timpul iernii.

Temperaturi din ce în ce mai calde până în 2050

Grafic realizat de theguardian.com

Aproape opt din 10 orașe vor avea schimbări dramatice, potrivit unui studiu în care au fost măsurate temperaturile a 520 de orașe mari publicate în revista Plos One.

Astfel de schimbări majore au mai avut loc și în Barcelona. În urmă cu aproximativ 10 ani, orașul a fost afectat de o secetă extremă ce a pus în pericol mulți cetățeni și au fost cheltuite milioane de euro pentru importul de apă potabilă.

Cercetătorii spun că prin același scenariu este probabil să treacă în viitor atât Londra, cât și orașele ce au latitudini similare. Mai mult decât atât, se pare că locuitorii a peste jumătate din orașe – inclusiv Jakarta, Singapore, Yangon și Kuala Lumpur – vor experimenta temperaturi record, care nu au mai fost înregistrate până acum în niciunul din acestea.

104 orașe sunt predispuse la temperaturi extreme până în 2050

Grafic realizat de theguardian.com

Grafic realizat de theguardian.com

Miercuri, Comisia pentru schimbări climatice a Regatului Unit a publicat un raport prin care a declarat că guvernul a fost complet nepregătit pentru posibilele repercusiuni ale crizei climatice, mai menționează theguardian.com.

Asftel, au fost realizate noi cercetări care au avut ca punct de plecare una dintre previziunile grupului interguvernamental privind schimbările climatice, ce menționează faptul că temperaturile vor crește cu mai mult de 3 grade celsius până în 2050.

Unul din scopurile lucrării este ilustrarea problemelor uriașe cu care se confruntă lumea ca rezultat al urgenței climatice. „Istoria a arătat în repetate rânduri că numai datele și faptele nu inspiră oamenii să își schimbe credințele sau să acționeze”, a spus Jean-François Bastin, autorul principal al lucrării. „Natura intangibilă a raportării privind schimbările climatice nu reușește să transmită în mod adecvat urgența. Este greu să ne gândim cum 2C de încălzire sau modificări ale temperaturii medii până în 2100 ar putea avea impact asupra vieții de zi cu zi”, a mai menționat specialistul, potrivit theguardian.com.

Tribunalele se confruntă cu „invazia cocoșilor”. O instanță din Elveția a impus unui cocoș un „program de cântat”. #DosarulCocoșului

Articolul precedent

Condamnare definitivă la 10 ani de închisoare cu executare în cazul fostului baron PSD Nicușor Constantinescu

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual