sursa: b1.ro
FactualSpot

În ce condiții va susține Pro România candidatura liderului ALDE la alegerile prezidențiale

0

UPDATE: Victor Ponta anunță că nicio decizie referitoare la candidaturi sau colaborări politice  nu a fost adoptată în cadrul discuțiilor informale purtate cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu-Tăriceanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Președintele Pro România, Victor Ponta, ia în considerare posibilitatea susținerii lui Călin Popescu-Tăriceanu în viitoarea cursă a alegerilor prezidențiale însă numai cu îndeplinirea unei condiții: ALDE trebuie să renunțe la guvernare.

Ponta a declarat duminică, pentru RTV, că vrea să evite formarea unei stări de confuzie, lucru ce s-ar putea întâmpla dacă partidul său ar oferi susținerea unui șef de partid aflat în opoziție.

Nu am cum să susțin ALDE cât timp ei sunt la guvernare și noi suntem în opoziție, că nu mai înțelege nimeni nimic. Pot să mă aliez cu cei din ALDE, dar nu cât ei sunt la Guvern, iar eu și Pro România în opoziție”, a specificat Victor Ponta.

În decursul zilei de astăzi, președintele Pro România se va întâlni cu președinții formațiunilor politice din opoziție, Viorica Dăncilă și Călin Popescu-Tăriceanu pentru a dezbate posibilitatea celor trei partide de a susține un candidat unic la algerile din noimebrie . Șansele sunt însă mici, luând în considerare faptul că fiecare dintre cele 3 formațiuni politice sunt determinate să aibă un candidat propriu în cadrul alegerilor pentru desemnarea noului președinte al țării.

Nu cred că Dăncilă scapă de candidatură, dar dacă va candida și ea, și Tăriceanu, și Corina Crețu de la noi, și Firea, și Pleșoianu, ne batem pe locul 3. Firea va avea un scor bun ca independent, dar PSD votează PSD. Dacă nu e candidat PSD nu are șanse”, a mai spus liderul ALDE la RTV.

Avocatul care face dreptate cu cureaua

Articolul precedent

#DosarulFrațiiMicula –> Litigiul care poate duce România în faliment

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual