sursa foto: news.ro
FactualSpot

În Capitală, permisul de conducere se obține contra sumei de 500 de euro. Polițistul în cauză a fost reținut

0

Procurorii au reținut un agent de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere București pentru infracțiunea de trafic de influență. Agentul ar fi cerut 500 euro pentru a ajuta o persoană să treacă a doua proba pentru dobândirea permisului de conducere și anume proba de traseu.

Conform procurorilor „La data de 19.08.2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului T.G.I., agent de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Din probele administrate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul lunii august 2020, inculpatul a pretins suma de 700 euro, iar la data de 18.08.2020 a primit suma de 500 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul SRPCIV Bucureşti şi că îi va determina pe aceştia cu privire la admiterea unei persoane la proba de traseu în vederea obţinerii permisului de conducere”.

Traficul de influență constă în pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârșită de către o persoană care are influență sau lasă să se creadă că are influență asupra unui funcționar public și care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Agentul de poliție va fi judecat în primă fază de către un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care va decide dacă se impune măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, măsură cerută de procurori. Judecătorii pot lua măsura arestării preventive sau pot opta pentru o măsura mai ușoară precum arestul la domiciliu sau măsura controlului judiciar.

1.409 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Totalul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 73.617

Articolul precedent

Premierul Orban analizează posibilitatea invocării unui conflict juridic de natură constituțională: „Eu nu mă joc cu soarta României”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual