sursa foto: health.harvard.edu
FactualSpot

O societate de avocatură americană a dat în judecată autoritățile chineze pentru cauzarea pandemiei COVID-19. China a fost somată la plata a 20 de trilioane de dolari

0

La inițiativa avocatului american Larry Klayman, societatea de avocatură Freedom Watch împreună cu compania Buzz Photos (Texas) a intentat un proces la Curtea de district a Statelor Unite pentru Districtul de Nord din Texas împotriva Guvernului chinez, armatei chineze, institutului de virologie Wuhan, directorului Institutului de Virologie Wuhan, Shi Zhengli, și generalului major al armatei chineze, Chen Wei.

Reclamanții solicită despăgubiri de 20.000 de miliarde de dolari (20 de trilioane), susținând că virusul  este rezultatul unei arme biologice pregătite de autoritățile chineze, potrivit Forbes.ro care citează Business Today.

Acuzațiile aduse pârâților fac referire la o conspirație a acestora, la sprijinul material oferi teroriștilor, care a dus la cauzarea a mii se decese în rândul americanilor. Apărătorii susțin că virusul  a fost „proiectat” de China pentru a ucide populațiile în masă și a fost scăpat de la Institutul de Virologie Wuhan. Potrivit reclamanților, mai mult rapoarte media atestă existența a unui singur laborator de microbiologie în China, care a gestionat viruși avansați precum noul coronavirus – în Wuhan.

Armele biologice au fost scoase în afara legii în 1925 și, prin urmare, o astfel de armă biologică este o armă de distrugere în masă teroristă, a menționat avocatul.

Organizația non-guvernamentale Reporters sans frontieres (RSF), a adus și ea acuzații la adresa autorităților chineze, deoarece controlul şi cenzura impuse în Republica Populară Chineză  au fost principala piedică în comunicarea către populație a pericolului virusului COVID-19 și au generat mai mult decât o epidemie, o pandemie.

Legile care amână plata utilităților, chiriilor, ratelor și asigurărilor sociale, precum și o lege pentru plafonarea prețurilor, au trecut de votul senatorilor

Articolul precedent

Întrebări și răspunsuri privind motivele deplasării menționate în Ordonanțele Militare, clarificările Grupului de comunicare strategică

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual