sursa foto: gea.com
FactualSpot

Hotărârea de condamnare la 15 ani de închisoare pentru trafic de cocaină a fost desființată. Substanța s-a dovedit a fi lapte praf

0

Săptămâna trecută, o instanță din statul american Oklahoma a pronunțat o hotărâre pentru condamnarea unui bărbat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Potrivit registrelor judiciare, Cody Gregg a pledat vinovat pentru posesie de cocaină și intenția de distribuție.

Inculpatul și-a schimbat pledoaria în „nevinovat” după ce rezultatele anchetei toxicologice au relevat faptul că substanța găsită asupra bărbatului era de fapt lapte praf.

Miercuri, magistrații tribunalului au dispus desființarea hotărârii și eliberarea de sub arest, potrivit CNN.

Pe data de 12 august, Cody Gregg  a fost arestat. În timp ce se plimba pe bicicletă, un agent al poliției rutiere a încercat să îl oprească pentru că luminile stopului de frână nu erau funcționabile. Bărbatul nu a vrut să oprească și a încercat să fugă de poliție abandonându-și vehiculul în drum. În cele din urmă Cody a fost prins și percheziționat, iar când polițiștii au găsit pachetul de lapte praf în rucsacul său au decis să îl aresteze preventiv.

Potrivit declarațiilor bărbatului cuprinse în documentele judiciare, acesta a considerat să pledeze vinovat pentru acuzațiile de trafic de droguri crezând că până la judecarea dosarului va fi eliberat condiționat, lucru care s-a întâmplat în trecut în cadrul unui alt dosar în care a fost cercetat pentru aceeași infracțiune.

În legislația noastră națională traficul de droguri de mare risc (cocaina este încadrată în categoria drogurilor de mare risc potrivit anexei legii 143/2000) este sancționat cu pedeapsa la închisoare cuprinsă între 5 și 12 ani și interzicerea unor drepturi.

Art.(2) al legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Asociația Ray Animal Rescue se ocupă de salvarea animalelor. Care sunt pașii de urmat atunci când găsim un câine?

Articolul precedent

Prima misiune spațială alcătuită în întregime din femei a decolat vineri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual