sursa foto: nytimes.com
FactualSpot

Hong Kong amână alegerile pentru anul viitor din cauza virusului COVID-19

0

Liderul Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a anunțat decizia de a amâna alegerile de pe 6 septembrie pentru anul viitor, din cauza numărului alarmant de creșteri ale infectărilor cu COVID-19.

Cu ocazia acestor alegeri, opoziția spera să câștige o majoritate, fiind un lucru de noutate în Consiliul Legislativ, unde jumătatea locurilor ocupate sunt alese prin vot în mod direct, iar cealaltă jumătate ocupate de reprezentanți pro-Beijing numiți. După ultimele decizii ale Chinei, popularitatea acesteia s-a diminuat, crescând în sondaje opoziția pro-democrație.

În contextul creșterii subite a numărului de infectări, protestele anti-guvernamentale au fost oprite, Guvernul limitând adunările la maximum două persoane. Autoritățile locale insistă că toate măsurile luate recent sunt luate pentru a proteja populația împotriva virusului. Astfel, tensiunea din rândul populației amplificată de amânarea votului a crescut.

Hong Kong este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze care beneficiază de autonomie politică, pe durata a 50 de ani, conform „Legii fundamentale a regiunii administrative speciale”, adoptate în 1997.

Postările de pe TikTok au adus unor tinere din Egipt pedeapsa cu închisoarea

Articolul precedent

România se mobilizează, la un an de la cazul Caracal, cu ajutorul unui ONG care luptă pentru drepturile fetelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual