sursa foto: gov.ro
FactualSpot

Guvernul planifică o OUG pentru finalul lunii august. Dăncilă anunță că pedepsele se vor înăspri

0

Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență în domeniul justiției menită să creeze un regim sancționator mai sever pentru criminali și violatori.  Aceste măsuri vor fi adoptate în consecință după faptele petrecute recent la Caracal a căror anchetă este încă în desfășurare.

„Am spus că nu mai intervin în justiție și nu mai vreau să dau prin OUG decizii care țin de justiție, dar cred că e reparație morală să avem închisoare pe viață pentru crime și pedepse aspre pentru violatori. Am spus că voi face și voi face”, a declarat șefa Guvernului, Viorica Dăncilă pentru Antena3.

Prim-ministrul Dăncilă a anunțat că în ultima săptămână a lunii august, Guvernul va adopta un set de măsuri menite să ajusteze probleme întâmpinate în genul de intervenții precum cele din cazul Caracal.

„Am spus că vin cu OUG care să reglementeze anumite lucruri care au condus la o întârziere sau funcționare nu tocmai bună a unor intervenții. Mă refer a 112, în cadrul unui grup de lucru avem 14 măsuri, oug pregătite, măsuri din partea ministerului de Interne și a ministerului Justiției. Le vom adopta în ședință de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act” a afirmat Viorica Dăncilă.

Șefa executivului a făcut referire printre altele și la demisia lui Nicolae Moga de la ministerul de Interne, după numai 6 zile de la numirea sa în funcția de ministru, spunând că acesta a anunțat că este o demisie de onoare.

Citiți și: Guvernul și ordonanțele de urgență – când se emit și în ce condiții?

Dancila se viseaza Presedinte si ofera ca argument alegerile din 2014

Articolul precedent

Întâlnire de mari proporții: Ce ar putea dezbate astăzi Emmanuel Macron și Vladimir Putin

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual