sursa foto: medicaldetectiondogs.org.uk
FactualSpot

Guvernul Marii Britanii a alocat fondurile necesare Asociației de căței care se antrenează pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19

0

Guvernul Regatului Unit a acordat unei echipe de cercetători specialiști aproximativ 500.000 de euro pentru a stabili abilitatea câinilor de detecție biologică, special instruiți pentru a testa rapid persoanele infectate cu COVID-19 potrivit Euronews. Asociaţia Medical Detection Dogs a inițiat un program prin care câinii vor fi dresați să detecteze persoanele infectate cu COVID-19 care ajung pe aeroporturile din Marea Britanie.

Câinii de detecție medicală au un istoric de succes care detectează prezența malariei și a anumitor tipuri de cancer la om. Acum au primit o nouă misiune, anume aceea de a detecta mirosul de coronavirus la pacienți, în special la cei asimptomatici. Programul reprezintă un parteneriat între Guvern, Asociația de câini, Facultatea de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra (LSHTM) şi Universitatea din Durham. „Când corpul uman prezintă o boală, indiferent că este vorba despre un virus sau un parazit, acesta schimbă mirosul, astfel încât capătă un miros specific”, a precizat profesorul  James Logan pentru Euronews.

Dacă studiul adună dovezi suficiente, prima pereche de câini ar putea fi plasată în punctele cheie de intrare în Marea Britanie în termen de șase luni, pentru a ajuta la verificarea rapid al persoanelor care călătoresc din străinătate. În practică, acest lucru ar putea însemna că, pe aeroporturi, fiecare câine ar putea verifica până la 250 de pasageri pe oră.

Inițial, însă, câinii trebuie să treacă testele și antrenamentele corespunzătoare: „În câteva săptămâni de la începerea antrenamentului, vom ști dacă există ceva acolo, dar vor dura aproximativ 8 până la 10 săptămâni pentru a ajunge la sfârșitul acestui proces”, a estimat profesorul Logan: „Așadar, ceea ce sperăm este ca, până în perioada august sau septembrie, cel mai probabil septembrie, să avem în Marea Britanie cel puțin șase câini care ar fi gata să treacă la treabă. De asemenea, am avea o metodă de extindere a acestui lucru, astfel încât și alte țări să poată face la fel. ”

Din echipa de câini fac parte trei cocker spaniel, un labrador, un câine din rasa Labradoodle şi un metis labrador cu golden retriever. Mai multe informații despre cei şase câini care vor fi învăţaţi să detecteze prezenţa coronavirusului se află pe site-ul asociației.

Cine poate cere amânarea plății chiriilor ? Proprietarii care au scăzut prețul chiriei scapă de impozit

Articolul precedent

Harta zonelor de promenadă din centrul Bucureștiului. De astăzi, marile artere devin pietonale, la fiecare final de săptămână, în perioada stării de alertă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual