sursa foto: Facebook/Rares.I.Bogdan
FactualSpot

Guvernul este mustrat că nu și-a făcut temele. Mesajul lui Rareș Bogdan: ”Nu este normal să fie aceste întârzieri criminale”

0

Rareș Bogdan,  prim-vicepreşedintele PNL, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care aprobă declarația făcută ieri de Președintele Klaus Iohannis. Nemulțumirile referitoare la

”Iesirea Presedintelui Iohannis era necesara! Cazul Caracal arata cat de distrus este statul roman de catre cei din PSD! A trecut peste o luna de la sedinta CSAT in care Presedintele a cerut masuri urgente – si a dat si solutii concrete. L-au scos in fata pe Arafat, dar de fapt n-au facut nimic. Si-au dat afara ministrul care voia sa schimbe cate ceva, la justitie. Au abandonat doar proiectul cu amnistia si gratierea, dar n-au facut schimbari reale. 

Sefii politici din politie au fost mutati dintr-o functie in alta. Nici o ancheta reala, nici o schimbare de fond. Ce sa mai vorbim de depolitizare! Si, intre timp, cazuri de acest tip – in care romanii sunt batjocoriti de autoritati – apar tot mai des!

Nu este normal sa fie aceste intarzieri criminale, mai ales ca vorbim de viata oamenilor. Or avea ei probleme cu majoritatea parlamentara, cu Tariceanu si Ponta, dar asta nu ii scuze deloc! Tema sigurantei publice este insa extrem de grava – si acest lucru se vede si in alte exemple care au mai aparut in spatiul public in aceste saptamani.

Romanii asteapta de la statul lor respect si siguranta. Si asteapta solutii rapide, din partea unui guvern care si-a uitat rolul. Nu este singura tema la care Guvernul este restant. Am atras atentia si cu totii, si o voi face si eu in fiecare luna, cu privire la lipsa de finantare pentru Autostrada Moldovei – o alta prioritate lasata in aer de un guvern care nu stie, de fapt, sa conduca Romania. Nu stie sa faca reforme pentru a garanta siguranta oamenilor, nu vrea sa construiasca autostrazi, si refuza sa construiasca spitale.

Cerem Guvernului sa tina cont de prioritatile reale ale romanilor, si sa se ocupe de aceste prioritati – sunt mai importante decat alte teme, decat negocierile politice pe care le fac acum. Intarirea institutiilor, depolitizarea si atragerea la varf a profesionistilor este singura cale prin care crize precum cea de la Caracal mai pot fi prevenite.”

Alexandru Cumpănașu: Nașu’ afacerilor cu statul

Articolul precedent

Kabul a fost ținta unei noi explozii. A doua victimă de cetățenie română decedată

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual