sursa foto: captură de ecran antenanews.xyz
FactualSpot

Grupul de comunicare strategică avertizează în legătură cu un site de pe o platformă din Rusia, care distribuie fake news în limba română

0

Grupul de comunicare strategică avertizează că un site găzduit de o platformă din Rusia (antenanews.xyz) publicată informații false în limba română, propagate ulterior prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

„Atenționăm opinia publică asupra unor informații false puse în circulație în limba română, de pe platforme găzduite în Federația Rusă, care sunt propagate pe rețelele de socializare. Este cazul site-ului http://antenanews.xyz/, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook. Între articolele promovate se numără cel cu următorul titlu, care este previzualizat pe platforma de socializare: UN TIR PLIN CU CADAVRE A FOST DEPISTAT AZI DIMINEAȚĂ ÎN CAPITALĂ! 250 DE PERSOANE SE PRESUPUNE CĂ TOȚI SUNT MORȚI DE СОVID”, precizează oficialii.

“În conținutul articolului se susține: 250 de cadavre au plecat la drum într-un tir! Nu sunt gunoaie, au nume! Valul de virus ce loveste tara noastra de ceva vreme, a atins cote incredibile: morgile au ajuns să fie pline, iar spitalele țin cadavrele în camioane frigorifice. Azi dimineata, un tir cu 250 de corpuri puse în saci de plastic, a plecat la drum prin capitala, unde se indrepta acesta deocamdata nu se cunoaste. Soferul a fist retinut pentru 72 de ore, politia a deschis un dosar pe acest caz, urmeaza a fi stabilite toate circumstantele incidentului. Autoritatile inca nu au venit cu o explicatie…”, mai arată informarea Grupului de Comunicare Strategică.

Articolul este publicat împreună cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), care surprinde partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

„Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, mai precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Guvernul discută astăzi posibilitatea prelungirii stării de alertă. Ciolacu: PSD nu va vota o prelungire mai mare de 15 zile

Articolul precedent

SUA ar trebui să recunoască public existența rasismului structural în administrația sa, potrivit oficialilor ONU

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual