sursa foto: b1.ro
FactualSpot

Gigantul Facebook, înfrângere în justiție după ce Curtea Federală a Germaniei i-a ordonat încetarea colectării automate a datelor

0

Cea mai înaltă jurisdicţie germană, Curtea Federală de Justiție, a ordonat marţi, 23 iunie, gigantului Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale, precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa, conform Agerpres.

„Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante”, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia sa, confirmând o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de către autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Compania americană Facebook a depus, ulterior, recurs împotriva Oficiului german anti-cartel în faţa unui Tribunal care i-a dat câştig de cauză.

Verdictul de marți al celei mai înalte jurisdicţii germane infirmă decizia Tribunalului, aducând o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru a primi decizia finală.

„Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere”, a arătat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck, justificând decizia, care se aplică cu efect imediat pentru Facebook, astfel încât compania trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.

Justiţia germană a reproşat Facebook faptul că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme. Autorităţile germane au impus, de asemenea, gigantului Facebook să solicite „acordul explicit” asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.

Proiectul de lege care își propune desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție este dezbătut public la Ministerul Justiției

Articolul precedent

România a ajuns la 24.826 de persoane infectate cu COVID-19. 17.391 de persoane s-au vindecat și 1.555 au decedat

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual