sursa foto: capital.ro
FactualSpot

Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru 8 infracțiuni în #DosarulCaracal

0

Parchetul General a publicat un comunicat în care anunță că Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a opt infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. De asemenea, în urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurori, Ștefan Risipiceanu a fost și el trimis în judecată pentru infracțiunea de viol.

Procurorul șef interimar Bogdan Licu a confirmat, miercuri, 15 ianuarie, rechizitoriul întocmit de DIICOT, iar procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Dincă, precum și a lui Ștefan Risipiceanu, bărbatul acuzat de infracțiunea de viol săvârșită asupra Luizei Melencu, împreună cu Gheorghe Dincă.

Cercetările continuă in rem, sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Parchetul General a publicat pe site următorul comunicat:

În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul  întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Luni, 13 ianuarie 2020,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

Dincă a fost reținut sub arest preventiv de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, prin prelungirea (cu câte 30 de zile potrivit art. 236 alin. (3) CPP) în mod repetat a mandatului de arestare de către Tribunalul București la cererea procurorilor de caz de la DIICOT.

Actele de identitate devin electronice din 2021. Proiectul MAI, în dezbatere publică

Articolul precedent

Ce urmează pentru Brexit? Parlamentul European se preocupă de drepturile cetățenilor comunității

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual