sursa foto: observator.tv
FactualSpot

Gheorghe Dincă și-ar putea schimba declarațiile. Inculpatul refuză să mai răspundă procurorilor DIICOT. Cât va mai sta închis ucigașul de la Caracal?

0

Suspectul principal în ancheta crimelor din Caracal, Gheorghe Dincă, a cerut luni să fie reaudiat cu privire la una dintre infracțiunile de omor calificat pe care a recunoscut inițial că le-a înfăptuit.

Bărbatul a fost adus astăzi la sediul DIICOT de către organele de poliție unde urmează să fie audiat în privința victimei Luiza Melencu. Dincă a dorit să i se ia noi declarații pentru a contesta recunoașterea vinovăției în cazul uciderii Luizei și a-și schimba poziția înainte de a fi trimis în judecată.

Inculpatul dă dovadă din nou de un comportament neobișnuit, deoarece în această dimineață refuză să mai răspundă întrebărilor adresate de procurorii DIICOT, acceptând doar să ofere declarații în scris, conform Stiripesurse.ro care citează România TV.

Dincă a fost reținut sub arest preventiv  de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, prin prelungirea (cu câte 30 de zile potrivit art.236 alin(3) CPP) în mod repetat a mandatului de arestare de către Tribunalul București la cererea procurorilor de caz de la DIICOT.

În conformitate cu normele Codului de Procedură Penală, Gheorghe Dincă mai poate fi reținut preventiv înainte de a-i trimite dosarul în judecată doar până la data de 22 ianuarie. 

Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile.

Așadar, pentru a-l putea reține în continuare în spatele gratiilor pe Gheorghe Dincă, procurorii vor trebui să trimită #DosarulCaracal în fața judecătorilor de la Tribunalul București.

Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă, într-un accident rutier în urma căruia au murit două persoane

Articolul precedent

Un bărbat din Galați, condamnat la 26 de ani de închisoare pentru omor și profanare de cadavre

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual