sursa foto: Indranil Mukherjee/AFP
FactualSpot

Germania interzice portul burka şi niqab în şcolile din landul Baden-Württemberg

0

Landul german Baden-Württemberg va interzice portul articolelor tradiţionale, burka şi niqab menite să acopere complet chipul, pentru toţi copii din învăţământul primar şi secundar. O regulă similară este deja în vigoare pentru personalul profesoral.

Articolele vestimentare purtate de obicei de cele mai conservative femei de religie islamică acoperă chipul acestora, spre deosebire de hijab-ul care acoperă doar capul şi părul, pentru care guvernul părţii de vest nu a introdus nicio interdicţie.

Premierul de stat Winfried Kretschmann a declarat că burqas și niqabs nu aparțin unei societăți libere. Acesta doreşte interdicţia acoperămintelor faciale şi în universităţi, însă situaţia este mai complexă într-un cadru în care studenţii sunt adulţi.

Premierul de stat și proeminentul politician verde, Kretschmann, a declarat despre cazurile de voalare completă în școli  că erau rare, dar a spus că, totuși, o hotărâre legală era necesară pentru aceste situaţii, pentru a proteja drepturile fetelor tinere, care sunt forțate sau încurajate să le poarte, cu încălcarea drepturilor lor.

Membri cunoscuţi ai partidelor conservatoare, inclusiv Julia Klöckner din partidul creștin-democrat (CDU) al Angelei Merkel, au solicitat interzicerea vălului la nivel național, însă membrii partidului verde au avut opinii separate în această privinţă, impunând restricţia doar pentru landul Baden-Württemberg.

Liderii partidului verde Sandra Detzer și Oliver Hildenbrand s-au referit anterior la burqa și niqab „simbolurile opresiunii”. Voci din acelasi partid susţin că astfel de hotărâri pot duce la marginalizarea comunităţilor musulmane din Germania. Într-un litigiu recent, o instanţă din Hamburg i-a dat câştig de cauză unei tinere musulmane permiţându-i să-şi poarte ţinuta tradiţională în şcoală, pentru că legile educaţiei naţionale nu contraveneau, însă guvernatorii locali sunt în lucru asupra acestui aspect.

Până în prezent, state vecine precum Franţa, Olanda, Danemarca sau Austria au interzis portul articolelor care acoperă chipul elevilor, în şcoli.

Ministrul Justiției și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, întâlnire de lucru pe tema soluțiilor de digitalizare folosite de SUA în Justiție

Articolul precedent

MAE face precizări în legătură cu condițiile de intrare în Cipru. Sunt necesare un test negativ pentru COVID-19 și o autorizație de călătorie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual