sursa foto: Shutterstock
Din practicăSpot

Furtul de biciclete, crima ecologică? Un bărbat din Belgia a fost condamnat la trei ani de închisoare

0

Un hoț de biciclete a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru „crime ecologice”, în Belgia, judecătorii motivând că victimele au fost, în acest fel, obligate să folosească transportul în comun, lăsând o amprentă crescută de carbon în comparație cu bicicletele, conform publicației Daily Mail.

Un judecător de la Tribunalul din Bruxelles a motivat sentința, recomandând: „o pedeapsă severă pentru inculpatul care a comis infracțiuni a căror gravitate are efecte asupra planetei, în condițiile în care victima a fost privată de bicicletă și nu a avut altă opțiune decât să folosească un mijloc de transport care poluează.” Totodată, aceasta a mai arătat că furturile bărbatului „contribuie la încălzirea globală.”

Inculpatul, un bărbat de aproximativ 40 de ani, nu s-a prezentat la Tribunal, iar judecătorul a ordonat arestarea acestuia. Bărbatul a mai executat anterior, 15 luni de închisoare, condamnat în ianuarie 2018 tot pentru furt de biciclete. În total, acesta a fost arestat de 44 de ori între 1995 și 2019 și a ispășit 12 ani de închisoare pentru 17 condamnări.

Crimele ecologice se referă, în general, la acțiuni care au un impact mult mai mare asupra mediului, precum poluarea apelor sau emisia de gaze de seră. Conform Comisiei Europene, cele mai cunoscute domenii de criminalitate ecologică sunt emisia sau deversarea ilegală de substanțe în aer, apă sau sol, comerțul ilegal cu animale sălbatice, comerțul ilegal cu substanțe care duc la rarefierea ozonului și transportul ilegal sau deversarea deșeurilor.

Infracțiunile de mediu provoacă daune semnificative mediului în Europa și în lume. Din septembrie 2016, Curtea Penală Internațională, cu sediul la Haga, a anunțat că va persecuta atât Guvernele, cât și persoanele fizice pentru crimele ecologice.

DIICOT „la iarbă verde” pe timp de iarnă. 3 persoane au fost arestate pentru trafic de cannabis într-un studio improvizat

Articolul precedent

Stația de metrou Politehnica, fundul unui ocean cu fosile

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică