FactualSpot

Fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, arestat pentru trafic de droguri

0

Gelu Oltean împreună cu Vanessa Youness, concubina sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Brașov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri în clinica de welness pe care o deține Youness.

În perioada 13-15 decembrie 2019, ar fi urmat ca cetățeanul britanic alături de Vanessa Youness să coordoneze  o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine – drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor. Evenimentul urma să fie organizat prin intermediul a două companii globale internaţionale și a fost promovat prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei.

Potrivit comunicatului DNA, pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă aceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator.

Puteți accesa aici comunicatul integral al procurorilor DNA.

Timp de două mandate, Gelu Olteanu a ocupat funcția de șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, unul dintre cele mai puternice servicii secrete din România.

G4Media.ro scria în luna martie 2019 că Vanessa Youness a fost acuzată  de DNA că ar fi luat mită un milion de euro de la oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011, într-un dosar conex marilor dosare privind cumpărarea ilegală de către guvernele succesive a licențelor Microsoft. Un nou dosar penal a fost deschis pe numele acesteia pentru a cerceta ce s-a întâmplat cu banii obținuți din corupție precum și proveniența altei sume de 1,5 milioane de euro dintr-un cont deschis în Elveția al unui off-shore din Seychelles.

Florică și Pescariu au denunțat-o pe Youness în 2016, înainte să afle organul de urmărire penală, așa că au beneficiat de clauza de nepedepsire, potrivit legii 682/2002 privind protecția martorilor.

CTP: “Am gresit cand am reprosat USR ca nu a intrat la guvernare. Nu are ce sa caute.” Excluderea Olimpiei Ardelean din USR

Articolul precedent

Prințul Charles a participat la un eveniment dedicat Revoluției din 1989, organizat la Londra

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual