sursa: radiocluj.ro
FactualSpot

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, este de acord cu abrogarea recursului compensatoriu: Șmecheriile introduse de Iordache trebuie să dispară

0

În urma ședinței Camerei Deputaților ce a avut loc marți, 3 decembrie, în cadrul căreia membrii Comisiei juridice au votat în unanimitate raportul de admitere a inițiativei de abrogare a recursului compensatoriu, Ana Birchall, fostul ministru al Justiției a postat pe pagina de Facebook un mesaj. Prin această postare și-a arătat acordul cu privire la această decizie, despre care o vede „ca pe o readucere a justiției din România pe făgașul normal.”

„Astăzi, colegii deputați din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu.

Mâine, legea va merge la votul final și sper să fie adoptată astfel încât șmecheriile introduse de Comisia Specială Iordache, și care au făcut atât de mult rau, să dispară, cel putin pentru viitor, odată pentru totdeauna!, arată fostul ministru în postarea publicată pe pagina sa de Facebook.

„Românii au dreptul și trebuie să se simtă din nou protejați, iar această decizie, pe care am susținut-o din primele discuții pe care le-am avut pe această temă, este un pas important pentru recâștigarea încrederii fiecărui roman în justiția din România!

Îi rog pe colegii din Parlamentul României să privească acest vot ca pe o readucere a justiției din România pe făgașul normal și să demonstreze că nu au participat la acele lovituri mișelești împotriva justiției”, mai susține Ana Birchall în postare.

Plenul Camerei Deputaților va vota mâine în calitate de cameră decizională. Prima cameră sesizată a fost Senatul care a respins propunerea pe data de 11 iunie a acestui an.

Raportul Comisiei juridice este însă unul consultativ. În cadrul plenului de mâine deputații vor decide în fapt dacă prevederile care acordă beneficiul recursului compensatoriu vor fi abrogate.

În cazul în care propunerea trece mâine de Camera Deputaților, persoanele condamnate până la data intrării în vigoare a proiectului legislativ vor putea beneficia în continuare de reducerea executării pedepsei privative de libertate.

Declanșarea stării de urgență în educație este solicitată de USR. Rezultate îngrijorătoare pentru educația românească, potrivit raportului OECD

Articolul precedent

Summit-ul NATO la Londra. Discursul lui Mircea Geoană, secretar general adjunct

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual