sursa foto: stareapresei.ro
FactualSpot

Firea amenință cu plângeri penale dacă Primăria Capitalei nu va primi aproape 700 de milioane de lei: „Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea”

0

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei îi amenință pe premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și funcționarii publici care vor aviza bugetul cu plângeri penale pentru abuz în serviciu dacă nu aprobă suplimentarea bugetului Capitalei și spune că Primăria nu va putea achita subvenția pentru transport, energia termică, cheltuielile pentru spitale. „Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea”, afirmă Firea.

Această reacție a venit în contextul în care Ludovic Orban a anunțat, vineri dimineață, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei, premierul numind această cerere o „neobrăzare” din partea Gabrielei Firea.

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a menționat Ludovic Orban în ședința de Guvern din această dimineață.

„Observ ca Domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atenția domnului prim-ministru că Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare. In calitate de primar general al Municipiului București sunt obligata de lege si onorata să îi reprezint pe locuitorii din Capitala. Solicitam această sumă de bani pentru a achita serviciile de utilitate publică, absolut necesare cetatenilor”, a replicat Gabriela Firea în postarea publicată pe rețeaua de socializare Facebook.

„În cazul în care Guvernul Orban nu va da curs solicitării noastre, atunci îi informez că vom formula plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru și pe numele ministrului Finanțelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la tranportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se răzbună pe locuitorii Bucureștiului pentru a lovi politic în persoana primarului general. Nu poți duce intentionat un oraș de talia Bucureștiului în faliment doar pentru răzbunări politice mărunte și pentru a ascunde sub preș incompetența premierului și a guvernului pe care îl conduce”, a mai arătat Firea.

Firea a ținut să le reamintească guvernanților că: „Primăria Municipiului București este singura din tara care, prin efectul legii, nu colectează taxe și impozite locale și ne finanțăm doar din procentul pe Impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finanțe, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine! Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare.”

„Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele – unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei. Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni. Sumele vehiculate ca fiind bugete de “nabab” de catre Domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare”, a mai arătat edilul capitalei în postarea publciată pe pagina de Facebook.

Orban, în scandalul ROMATSA: Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România

Articolul precedent

CCR a stabilit primul termen pentru sesizarea Avocatului Poporului împotriva Codului Administrativ – 21 ianuarie

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual