sursa foto: Digi24.ro
SpotVideo

FILMAREA primelor clipe de intervenție de la tragedia Colectiv, ascunsă timp de 4 ani, a fost dezvăluită de un subofițer ISU

0

În data de 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când tragicul incendiu din clubul Colectiv situat în Capitală a dus la sfârșitul a 65 de împătimiți ai muzicii rock, la tortura a alte zeci de victime rănite și la suferința a mii de persoane din rândul apropiaților acestora.

După aproape 4 ani de la înfăptuirea tragediei, o înregistrare video realizată de un subofițer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, care a stat ascunsă în tot acest timp, a fost obținută de jurnaliștii de la Libertatea.ro . Filmarea redă în 20 de minute și 40 de secunde primele acțiuni ale echipajelor de intervenție de la fața locului.

Aceste filmări nu au ajuns niciodată la procurorii Parchetului General care anchetează cazul din dosarul Colectiv, deoarece au fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU, precizează Libertatea.

La câteva zile, Centrul Național Operațional din IGSU a cerut filmările. Când le-au văzut, ei au stopat orice folosire a lor pentru că arătau haos, lipsă de organizare și de preocupare a salvatorilor pentru viața umană. Imaginile arătau cu totul altceva decât ISU, IGSU și DSU pretinseseră oficial”, precizează pentru Libertatea, ofițerul care a făcut publice înregistrările.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență va susține o conferință de presă pentru a da primele explicații.

Astăzi, Călin Alexandru, director general al Direcției Generale Management Urgențe Medicale a ajuns la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Colectiv.

Marți, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost audiat la rândul său de procurorii Parchetului General.

Ai un trotuar în fața casei și consideri că spaţiul respectiv este locul tău de parcare? Mai gândește-te

Articolul precedent

Lista finală a miniștrilor propuși pentru învestirea Guvernului Orban. Liderul PNL convoacă o ședință în plenul Parlamentului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot