sursa foto: euronews.com/ CopyrightNoel Celis
FactualSpot

Fiica lui Bruce Lee solicită o compensație de 30 mil dolari unui restaurant din China pentru utilizarea imaginii starului de cinema

0

Shannon Lee, fiica renumitului actor al filmelor din categoria artelor marțiale, Bruce Lee, a dat în judecată un lanț de restaurante chinezești pentru că, așa cum atestă aceasta, ar fi folosit, fără drept,imaginea starului în logoul restaurantului.

Procesul a fost intentat de Bruce Lee Enterprises,compania din California condusă de Shannon Lee. Potrivit publicației chineze The Paper, citată de Euronews.com, compania cere o compensație în valoare de 210 milioane de yuan (echivalentul a 30 de milioane de dolari) și costuri judiciare în valoare de 88,000 yuan.

Real Kungfu, lanțul de restaurante chinezești fondat în anul 1990 în Guangzhou a ajuns să aibă până în prezent locații deschise în 57 de orașe ale Republicii Chineze. Logoul său este compus din reprezentația grafică a unui om de origine asiatică îmbrăcat într-o bluză galbenă cu mânecă lungă, a cărui înfățișare și statură se aseamănă cu Bruce Lee în poziția sa clasică de atac cunoscută din filme.

Reprezentanții brandului chinezesc au declarat pe social media că sunt surprinși de această acuzație având în vedere faptul că au utilizat acest logo în ultimii 15 ani. Conform acestora, deși au existat unele probleme în trecut, utilizarea logo-ului a fost aprobată de autoritățile naționale.

Real Kungfu are 90 de zile la dispoziție pentru a aduce clarificări cu privire la logo și inexistența unei legături cu imaginea lui Bruce Lee.

Acest proces a apărut în condițiile în care China s-a angajat să îmbunătățească protecția pentru drepturile de proprietate intelectuală și să aplice sancțiuni mai dure, unul dintre subiectele cheie în disputa comercială de la Beijing cu Statele Unite.

Închisoare cu suspendare pentru cei 7 agresori ai femeii jandarm de la protestele din 10 august. Daune morale în valoare de 10.000 de euro

Articolul precedent

Ultima ședință de Guvern din acest an: adoptarea hotărârilor de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual