sura foto: oltextur.ro
FactualSpot

Fără carantină pentru turism, de la 1 iunie, între Bulgaria, Grecia și Serbia. România nu aplică încă măsurile de relaxare pentru vacanțe

0

Prim-ministrul Bulgariei a anunțat încheierea unui acord între statul pe care îl guvernează, Grecia și Serbia privind condițiile în care vor fi organizate călătoriile și trecerea prin punctele de frontieră ale celor 3 state. Deși România a participat la dezbaterile acestui acord, nu s-a angajat în demersurile de redeschidere a granițelor pentru turiștii străini.

De la 1 iunie, în Bulgaria cetățenii sârbi și eleni vor putea trece granița fără restricții de izolare/carantinare, doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere care să ateste că nu au fost carantinați, că nu au simptome de coronavirus, că sunt familiarizați cu situația din țara în care călătoresc și își asumă pe deplin riscul călătoriei.

Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei reuniuni informale în format cvadrilateral la nivel înalt dintre Bulgaria-Grecia-România-Serbia. Discuțiile purtate între prim-ministrul Boiko Borisov (Bulgaria), prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis (Grecia), prim-ministrului Ludovic Orban și președintele Aleksandar Vučić (Serbia).

Premierul bulgar a solicitat, potrivit presei de la Sofia, eliminarea măsurii de carantinare a cetățenilor străini care tranzitează frontiere celor 4 state în scop de afaceri, personal sau alte scopuri.

O declarație a premierului elen, Kyriakos Mitsotakis, spune că granițele Greciei se vor deschide pentru turiști începând cu data de 15 iunie.

”Reuniunea, organizată în sistem video-conferință, la inițiativa părții bulgare, s-a constituit într-un exercițiu de consultare în perspectiva unor posibile viitoare măsuri de relaxare, de o manieră coordonată, a restricțiilor de circulație, în scop de afaceri, umanitar, familial, respectiv turistic, între cele patru state.

Prim-ministrul român a informat în legătură cu dezbaterea în curs, din Parlamentul României, referitor la legislația cu privire la instituirea stării de alertă. S-a convenit, astfel, menținerea unui contact strâns între cei patru lideri, fiind evocată, de asemenea, de către partea bulgară, intenția de organizare a unei reuniuni formale, la nivel cvadrilateral, în viitorul apropiat”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Președintele blamează intenția PSD de a depune o moțiune de cenzură: „O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară”

Articolul precedent

Facultatea de Drept, singura de la Universitatea din București care menține metoda examenului scris la studiile de licență. Înscrierea se face exclusiv online

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual