sursa foto: shitpostbot.com
FactualSpot

Falsa iluzie a salvatorului de animale: un bărbat a adoptat pisici, pe care le-a torturat și le-a omorât ulterior

0

Cruzimile împotriva animalelor ajung să fie subiect din ce în ce mai frecvent întâlnit la judecătorii și în cadrul proceselor penale. Un tânăr din Timișoara, care adopta pisici, pe care le schingiuia şi le omora, a fost trimis în judecată, în stare de libertate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au sesizat marți instanța pentru săvârşirea infracţiunilor de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept și rănirea sau schingiuirea, în formă continuată.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a reţinut, în actul de sesizare al instanței că „în timp ce inculpatul se afla în locuinţa sa din Timişoara, în cursul anului 2018, a omorât prin lovire două pisici adoptate de acesta, iar în perioada 12 – 13 iunie 2018 a omorât prin lovire alte două pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisică şi i-a rupt urechea altei pisici.”

Tânărul adoptase de la o femeie două pisici, însă, când aceasta a continuat să se intereseze de starea felinelor, bărbatul nu i-a mai răspuns la telefon. De aceea, femeia a mers la locuinţa tânărului, unde a descoperit un pui de pisică mort, altul în agonie şi altul bolnav, care a murit ulterior.

Femeia a postat fotografiile pe Facebook, iar poliţia s-a autosesizat. În faţa poliţiştilor, bărbatul a recunoscut că a ucis intenţionat animalele.

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor reglementează obligațiile deținătorilor de animale, și anume:

  • Obligația de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de acestea, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum și de a nu le părăsi sau izgoni (art. 4)
  • Deținătorilor de animale le este interzis să aplice tratamente rele, precum: lovirea, schingiuirea și alte asemenea cruzimi.

Prin rău tratament, conform legii, se înțelege comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, maltratarea și supunerea animalelor la eforturi inutile, precum și neasigurarea condițiilor minime necesare vieții și bunăstării acestora.

Printre infracțiunile săvârșite asupra animalelor și care se pedepsesc conform legii cu închisoare sau amendă penală, se numără și: e) rănirea sau schingiuirea animalelor. Această infracțiune este pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală. De asemenea, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Consiliul Capitalei pregătește condiții mai stricte pentru taxiurile din București: maximum 5 ani vechime și standard de poluare Euro 5

Articolul precedent

Direcția specială înființată în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului preia patrimoniul și arhiva fostului Institut al Revoluției Române

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual