FactualSpot

FAKE NEWS (și nu prea) împotriva celor de la USR Cluj

0

Săptămâna trecută, a circulat în mediul online un afiș prin intermediul căruia se pretinde că festivalul de muzică Untold a fost autorizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca cu ignorarea legii.

Acest conținut de imagine integrează însemnele USR fără acordul formațiunii politice, încălcând dispozițiile art.52 alin(1) din Legea 14/2003 a partidelor politice : „Denumirea integrală şi denumirea prescurtată ale unui partid politic înregistrat legal, precum şi semnele permanente folosite de acesta, începând cu anul 1990, îi aparţin de drept, dacă le-a folosit primul, şi nu pot fi însuşite sau utilizate de alte partide politice înregistrate ulterior.”

USR Cluj a postat pe pagina de Facebook următorul mesaj prin care a arătat că acea postare este un fake news.

„Istoria se repetă!

După fluturașii falși împărțiți în Cluj-Napoca acum câteva luni, mediul online a fost inundat de știrea că USR va închide Untold. În ambele cazuri este vorba de un furt de identitate, prin folosirea manipulativă și fără drept a siglei USR.

Untold este un eveniment privat, iar atunci când organizatorii vor dori să îl mute trebuie să își asume această decizie.

De asemenea administrația va trebui să-și asume lipsa infrastructurii pentru evenimente de o asemenea anvergură – improvizațiile actuale nu fac cinste acestui oraș.

USR susține o dezbatere deschisă pe această temă.

Problemele orașului trebuie tratate cu responsabilitate și nu folosite pentru a crea o ruptură între cetățeni, care apoi să fie exploatată politic.

Această știre falsă arată nivelul josnic la care sunt pregătiți competitorii noștri să ducă și următoarea campanie electorală.

Pur întâmplător, astăzi, Consiliul Local Cluj-Napoca a decis în 3 minute, creșterea salariilor din Primărie cu 15% precum și alocarea contractului de salubritate stradală și deszăpezire.”

Totusi…

Cu toate acestea, din mesajul celor de la USR Cluj reiese în mod clar că aceștia iau în considerare posibilitatea mutării festivalului Untold sau închiderii acestuia până când infrastructura “va permite” organizarea unui astfel de festival.

Administrația locală din Cluj a performat în ultimii ani atrăgând numeroși investitori, fiind considerată (alături de cea din Oradea) printre cele mai bune din țară.

Festivalul Untold este organizat de către o entitate privată, beneficiile acestui eveniment fiind imense pentru întreaga regiune. Cu toate acestea, prin politica sa, USR demonstrează din nou, că alege să fie mai aproape de doctrina de stânga. Este adevarat, o stânga reformată, dar stânga.

Concluzionând: “nu iese fum fără foc”.

Trupa Paraziții câștigă în primă instanță procesul demarat de Sindicatul Agenților de Poliție

Articolul precedent

Autoturismele cu grad mare de poluare vor fi interzise în centrul capitalei! Gabriela Firea propune taxe pentru mașinile înmatriculate în afara Bucureștiului

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual