sursă foto: news.ro
FactualSpot

Facebook amenință să blocheze știrile australiene de pe platformele sale

0

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat joi că va opri cetățenii australieni din a distribui știrile locale pe platformele sale. Anunțul a venit după ce legislativul australian a anunțat o noua inițiativă de lege care va obliga Facebook să plătească publicațiile ale căror știri sunt preluate pe propriile platforme.

Legea, propusă de Comisia pentru Competiție și Consumatori din Australia, se află momentan în dezbatere publică, nefiind încă votată.

Conform celor de la Facebook, “Suntem lăsați fie cu posibilitatea de elimina știrile complet, fie de a accepta un sistem care permite publicațiilor să ne taxeze pentru conținut cu un preț care nu are limite clare. Din păcate, nicio afacere nu poate funcționa așa.”

Ca replică, Președintele Comisiei Australiane a Competiției și Consumatorilor, Rod Sims, care supraveghează legea propusă a declarat că răspunsul celor de la Facebook a fost “inoportun și reprezintă o idee greșită”, iar că propunerea “pur și simplu urmărește să aducă corectitudine și transparență în relațiile Facebook-ului și Google-ului cu firmele de media și știri Australiene”.

Cât ACCC și guvernul lucrează spre finalizarea în prima fază a legislației, sperăm ca toate parțile să se implice în discuții productive”, a mai precizat Sims.

Google de asemenea s-a opus legislației, sugerând ca ar oferi organizațiilor de știri un “avantaj nejust” comparativ cu “toți cei ce au website-uri”.

“Companiile de știri și media ar beneficia de informații care să le ajute să-și augumenteze în mod artificial clasificarea, deasupra tuturor celorlalți, chiar dacă altcineva oferă un rezultat mai bun”, a scris Google într-o scrisoare deschisă către cetățenii australieni.

Guvernul Australian susține ca știrile aduc multe avantaje platformelor digitale și că ar trebui să fie compensate in concordanță.

Mai mult, în scrisoarea sa deschisă, Google atrage atenția asupra posibilei amenințări la adresa confidențialității datelor personale, afirmând că nu exista niciun mod de a ști cu certitudine dacă datele personale ale utilizatorilor sunt protejate în cazul în care proiectul de lege ar fi adoptat.

Consiliul Barourilor și al Societăților de Drept din Europa cere să se ia măsuri urgente pentru a preveni moartea avocatului Aytaç Ünsal

Articolul precedent

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual