sursa foto: breitbart.com
FactualSpot

Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene pentru natura excesivă a informaţiilor solicitate în investigaţii

0

Facebook a dat în judecată Comisia Europeană pentru solicitarea unor informații excesive, ce țin de viaţa privată a angajaţilor săi. Rețeaua de socializare contestă unele dintre cererile Comisiei Europene, autoritatea de reglementare în domeniul antitrust din UE, a transmis luni, 27 Iulie, grupul american, relatează AFP, citată de Agerpres.

Gigantul Facebook dă asigurări că este în colaborare cu autorităţile, însă “natura excepţional de vastă a solicitărilor Comisiei înseamnă că noi ar trebui să le furnizăm documente în principal fără legătură cu ancheta lor”, a declarat, într-un comunicat, Tim Lamb, avocat însărcinat cu concurenţa în cadrul Facebook.

Juristul a mai menţionat că au fost cerute “informaţii personale extrem de sensibile, cum ar fi informaţii medicale sau financiare şi informaţii private despre familiile angajaţilor. Considerăm că astfel de solicitări trebuie examinate de instanţe europene.”

Potrivit unui articol al Financial Times apărut luni, Facebook a lansat o acţiune în justiţie împotriva Uniunii Europene, pe care compania o acuză că invadează viaţa privată a angajaţilor săi. Facebook este de părere că aceste documente nu pot fi împărtăşite decât cu condiţia respectării anumitor reguli, dar susţine că executivul european a respins ofertele sale de până acum.

UE anchetează potenţiale practici care ar viza împiedicarea oricărei concurenţe din partea unor companii precum Facebook sau Apple. Comisia Europeană şi-a intensificat ofensiva împotriva platformelor digitale dominante, într-un context de impas în negocierile internaţionale privind taxarea lor.

Facebook susţine că a transmis deja în acest an 315.000 de documente legate de ancheta antitrust, adică 1,7 milioane de pagini.

Conform legislației noastre naționale, orice persoană are dreptul la viaţa intimă, familială şi privată (art. 26 din Constituția României). Totodată, articolul 58 din Noul Cod Civil reglementează, fără a face o enumerare exhaustivă, drepturile protejate de lege pentru orice persoană, anume: dreptul la viață, la sănătate, la integritate fizică și psihică, la demnitate, la propria imagine, la respectarea vieții private. 

Consiliul UE a ales echipa Parchetului European, condusă de Laura Condruța Kövesi: România are un delegat pentru un mandat deplin de 6 ani

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică raportează 1.151 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Totalul românilor infectați a ajuns la 47.053

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual