sursa foto: lifestyle.mb.com.ph
FactualSpot

Fabricile Louis Vuitton înlocuiesc producția de parfumuri de lux cu cea de gel dezinfectant de mâini

0

Nevoile populației, însoțite de criza de gel dezinfectant, au determinat marii producători de parfumuri să își oprească activitatea principală și să treacă la producția de dezinfectant în trei dintre fabricile sale.

Cea mai mare companie de bunuri de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), compania-mamă a Christian Dior, Guerlain și Givenchy, și-a propus să ofere o mână (dezinfectată) de ajutor autorităților sanitare franceze prin fabricarea dezinfectantului de mâini. Pe fondul numărului ridicat de cazuri de infecție cu COVID – 19 din Franța, compania a anunțat că îl va da ulterior gratuit spre distribuție, conform CNN.

Firma LVMH a declarat că va folosi toate instalațiile de producție ale mărcilor sale de parfumuri și produse cosmetice cu scopul de a produce cantități mari de gel hidroalcoolic, începând de luni. Gelul va fi livrat autorităților de sănătate franceze.

„Prin această inițiativă, LVMH intenționează să ajute la acoperirea lipsei de produse sanitare din Franța și să permită unui număr mai mare de oameni să continue să ia măsurile corecte pentru a se proteja și pentru a împiedica răspândirea virusului”, a arătat compania, într-un comunicat de presă.

Printre măsurile adoptate de Franța se numără: închiderea restaurantelor, cafenelelor și cinematografelor, toate reprezentând un efort de combatere a virusului. Duminică, 15 martie, Franța a înregistrat aproape 1000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.

În România, mai multe centre comerciale și mall-uri din București și din țară și-au redus programul de funcționare de la 12.00 la 20.00, începând din data de vineri, 13 martie, însă hipermarketurile și farmaciile din interiorul lor au rămas cu program normal.

Spitalul Clinic Colentina devine centru pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Află cum poți beneficia gratuit de evaluare medicală la distanță

Articolul precedent

România a ajuns la totalul de 184 de persoane infectate cu COVID – 19, dintre care s-au vindecat 16

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual