sursa foto: endseurope.com
FactualSpot

Exportul de biocide a fost suspendat, pe perioada pandemiei de coronavirus

0

Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea suspendării temporare a distribuției în afara teritoriului României de produse biocide utilizate pentru a asigura prevenția apariției afecțiunilor asociate infecției cu coronavirus este în vigoare, fiind publicat joi, 26 martie, în Monitorul Oficial.

Acest ordin prevede suspendarea temporară a distribuției în afara teritoriului României, pe perioada pandemiei, a materiilor prime utilizate la fabricarea produselor biocide TP1 și TP2, precum și a produselor biocide TP1 și TP2, definite conform Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2012, privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide, începând cu data prezentului ordin.

Ordinul a fost emis pe 25 martie, fiind emis de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Biocidele de tip TP1 sunt cele de igienă umană, aplicate pe sau care intră în contact cu pielea umană sau cu pielea capului în scopul principal de a dezinfecta pielea sau pielea capului.

Dezinfectantele de tip TP2 sunt produse utilizate pentru dezinfectarea suprafețelor, materialelor, echipamentelor și mobilierului și care nu sunt utilizate în contact direct cu produsele alimentare sau cu hrana pentru animale. Sunt în special destinate piscinelor, acvariilor, apelor de bazin sau altor ape; sistemelor de climatizare; și pereților și podelelor din amplasamente private, publice și industriale și din alte amplasamente destinate activităților profesionale. Se referă, de asemenea, la produse utilizate pentru dezinfectarea aerului, a apei care nu este folosită pentru consumul uman sau animal, a toaletelor chimice, a apelor reziduale, a deșeurilor de la spitale și a solului. Sunt, totodată și produse utilizate ca algicide pentru tratarea piscinelor, a acvariilor și a altor ape și pentru tratarea cu scop curativ a materialelor de zidărie și produse utilizate în vederea încorporării în textile, țesături, măști, vopsele și alte articole sau materiale în scopul producerii de articole tratate cu proprietăți dezinfectante.

În Franța, cea mai mare companie de bunuri de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), compania-mamă a Christian Dior, Guerlain și Givenchy, și-a propus să ofere o mână (dezinfectată) de ajutor autorităților sanitare prin fabricarea dezinfectantului de mâini.

Mesajul președintelui Uniunii Barourilor din România, Traian Briciu: Îndemn formele de exercitare a profesiei de avocat să-și facă cât mai cunoscută prezența pe piață

Articolul precedent

AEP propune amânarea alegerilor din acest an. „Organizarea la termen a alegerilor locale a devenit o misiune cvasi-imposibilă”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual